Paulsson håller liv i Umeås guldstrid

Andra ligor och cuper

Guldstriden i damallsvenskan lever vidare. Det ska Umeå IK tacka Anna Paulson för. I den 88:e minuten dundrade landslagsbacken in ett vänsterskott som betydde 3-2 och seger i toppmötet på hemmaplan mot Malmö.

Innan dess var Umeå illa ute flera gånger.
Trots storspel av Umeås Marta var det Malmö som två gånger kunde ta ledningen i matchen. När Malmös måldrottning Manon Melis i den 59:e minuten gav sitt lag ledningen med 2-1 såg Malmö ut som ett vinnarlag men Umeås inhoppare Ramona Bachmann kunde kvittera en kvart före slutet och sedan gav Umeås slutpress till slut resultat.
Med fyra omgångar kvar har serieledaren Linköping nu en poäng till godo till Umeå som är tvåa.