Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Pelés passning till Messi: "Gör 1000 mål, sedan kan vi snacka"

Det surras om Leo Messi som tidernas bäste fotbollsspelare. Pelé tar debatten med en klackspark.
- Gör 1000 mål, sedan kan vi snacka, säger han.

Som alla vet har Messi haft en magnifik säsong med Barcelona, han leder skytteligan i Spanien och har svarat för 40 mål på 44 tävlingsmatcher sedan i somras. Efter sin fyrdubbla fullträff mot Arsenal i Champions League hyllades 22-åringen globalt och många började likställa honom med storheter som Pelé och Maradona.

Alldeles för tidigt, anser Pelé själv.

- Folk hittar alltid någon att jämföra med mig, konstaterar han i en intervju med brittiska Daily Mail.

Men för att verkligen börja hota räcker det inte med ett par bra år, enligt Pelé. Han pekar på sina egna drygt 1000 mål under karriären och hävdar att det vore fånigt om man allt för lättvindigt helgonförklarade spelare med tillfälliga formtoppar.

- Jag skojar alltid med mina argentinska vänner och påpekar att innan de kan prata om bäst i världen måste de bestämma sig för vem som varit bäst i Argentina, säger Pelé.
- Sedan, när en av dem gör 1000 mål, då kan vi diskutera.

Han konstaterar dock att Leo Messi har framtiden för sig och förmodligen lär nämnas bland idrottens verkliga legendarer – när han väl presterat kontinuerligt ett tag till.

- Han är fantastisk och har gjort det riktigt bra i Barcelona. Men än så länge har vi inte sett hans fulla potential i landslaget. Kanske kan han ändra på det i VM. Låt oss vänta och se, säger Pelé.

Publicerad 2010-04-16 kl 09:17
Annons
Annons
Annons