Pep Guardiola: Sex titlar på ett år är oöverträffat

Andra ligor och cuper

Barcelona är bäst - igen. På lördagen tog laget hem klubblags-VM i fotboll och slutförde ett fantastiskt år med sex titlar.
-Sex titlar på ett år är oöverträffat, sade tränaren Pep Guardiola.

Barcelona är världsmästare för klubblag för första gången efter att ha slagit argentinska Estudiantes med 2-1 efter förlängning. Men det satt riktigt hårt åt för "Barca" som hade svenske Zlatan Ibrahimovic på planen hela matchen.
Katalanerna dominerade matchen från start, men det gäller att göra mål också. Det gjorde inte Barcelona i den första halvleken, det gjorde Estudiantes. I den 37:e minuten tryckte sig Mauro Boselli fram och nickade kraftfullt in 1-0 för argentinarna. Efter målet fortsatte Barcelona att styra spelet. Men resultatet höll sig länge, riktigt länge. Men inte hela vägen.

Med en minut kvar av ordinarie matchtid kom en hög boll in mot Estudiantes straffområde. Mittbacken Gerard Pique nådde högst på den, skarvade den vidare till Pedro som i sin tur nickade över målvakten och fixade förlängning. Väl där fälldes argentinarna - av en argentinare.

-Det som gör mest ont är att vi var så nära med bara minuter kvar, men vi är stora i förlusten. Vi förlorade mot världens bästa lag, sade Estudiantes tränare Alejandro Sabella på presskonferensen efter matchen.

Europas bäste fotbollsspelare, Lionel Messi, löpte perfekt mot mål och mötte Daniel Alves inlägg från höger, strax framför målvakten. Men både bollen och Messi kom med sådan fart att han inte hann annat än att trycka dit bröstet. Han gjorde det dock så skickligt att bollen dämpades perfekt in i mål.
Segern avslutar därmed ett fantastiskt år för Barcelona. Det här var klubbens sjätte titel under 2009.
-Vi spelade formidabelt, det var en seger vi förtjänade. Sex titlar på ett år är oöverträffat, sade tränaren Pep Guardiola.