POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Per Nilsson efter Dortmundkrossen: ”Det måste komma en chans i landslaget”

Nykomlingen Hoffenheim ligger sensationellt tvåa i Bundesliga och krossade på söndagen Borussia Dortmund.
- Det var faktiskt i underkant, säger mittbacken Per Nilsson till fotbollskanalen.se

Hoffenheim har bara förlorat en av sina inledande fem matcher och ligger för närvarande på andra plats i Bundesliga efter Schalke 04. Mot Dortmund tog de ytterligare en seger, en övertygande sådan.
- Vi spelade väldigt, väldigt bra, säger Hoffenheims mittback Per Nilsson.
- Det är en av de bästa matcher vi spelat överhuvudtaget. Vi kunde ha gjort ett par mål till. 4-1 var faktiskt lite i underkant, fortsätter han.

26-åringen tror dock inte att Hoffenheims framgångar som nykomling beror på att de övriga lagen underskattar dem som nykomlingar.
- Nej, många har nog respekt för oss efter den starka avslutningen vi gjorde i tvåan förra säsongen. Vi gjorde också bra träningsmatcher och slog Galatasaray och Blackburn. Det är ingen slump att vi har spelat så här bra.
Hur är skillnaden mellan andradivisionen och Bundesliga?
- I tvåan hade vi mer boll och var ofta det spelförande laget. Nu möter vi jämna lag varje vecka som har hög kvalité med landslagsspelare på många positioner. Man har inte råd att göra misstag och gör man det så utnyttjas det.

Nilsson tycker själv att han spel har nått en högre nivå.
- Jag har haft en uppåtstigande trend de senaste åren och tycker att jag har gjort bra ifrån mig. Inte bara här utan i Norge också, säger han.
Hur ser du på landslaget?
- Jag är rätt så säker på att jag har den kvalitén. Men samtidigt har de som är där nu gjort det bra. Det primära nu är att fortsätta göra bra ifrån mig i klubblaget och någon gång måste det komma en chans i landslaget. Och då gäller det ju att ta den när den kommer.

Per Nilsson berättar att han har kontakt med förbundskaptenerna.
- Det är inte så att vi hörs varje vecka, men vi har haft kontakt så att jag ska veta att jag är under bevakning. Men det hade jag räknat med. Det vore konstigt annars när jag spelat regelbundet i Bundesliga och gör det ganska bra. Självklart skulle jag vilja vara med och spela VM och EM för Sverige, säger mittbacken.

Publicerad 2008-09-22 kl 00:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå