Petersons första poäng i Utrecht

Andra ligor och cuper

Kristoffer Peterson lämnade Liverpool för holländska Utrecht. I kväll gjorde han sin första poäng för klubben när han passade fram till Mark van der Maarels 1-1-mål mot Excelsior.

Kristoffer Peterson i Utrecht tröja.

I slutet av sommaren lämnade svenske Kristoffer Peterson, 19, Livepool, för Utrecht i den holländska ligan. I sitt nya lag har det blivit fyra matcher från start samt två inhopp för Peterson. I kväll kom match nummer fem från start - och även den första poängen.

Utrecht hade hamnat i underläge på bortaplan mot Excelsior. Då hittade Kristoffer Peterson fram med en passning till Mark van der Maarel som satte dit 1-1 i den 33:e minuten.

I slutet av den andra halvleken gjorde Christian Kum 2-1 för bortalaget. Men Excelsior skulle komma tillbaka. I den 90:e minuten kvitterade Carlo de Reuver och fixade en poäng för hemmalaget.

Kristoffer Peterson spelade hela matchen och Utrecht gick med poängen upp på en sjundeplats i en mycket jämn tabell. Laget är ett av fyra lag på 17 poäng.

Publicerad 2014-11-07 kl 21:35