Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Andersson får äntligen operera sitt knä

Petter Andersson har äntligen en operation att se fram emot. Först efter den kan jobbet för att komma tillbaka sätta igång.
- Jag opereras den 17:e, säger han till fotbollskanalen.se.

Petter Andersson kan snart börja arbetet mot comeback. Den 17:e opereras Groningens mittfältare och efter det kan han börja rehabträna på riktigt. Det var en blodpropp som satte käppar i hjulet tidigare och förhalade operationen. Anders Valentin, landslagsläkaren, ska operera Andersson i Stockholm.
- Enligt röntgen så är det bara korsbandet som är av, sedan vet man ju aldrig vad de hittar när de går in i knäet, berättar Petter Andersson.

När är du tillbaka efter det?
- Det är svårt att säga. En exakt tid går inte att bestämma, men i runda drag ska man räkna med minst ett halvår.

Hur fungerar knäet i dag, kan du träna något?
- Ja, nu kör jag på ganska bra. Jag går problemfritt och har testat att jogga på löpband. Dessutom kan jag köra ganska bra med styrka.

Petter Andersson befinner sig just nu hemma i Norrland, men har bra koll på sin holländska klubb.
- Jag har mycket kontakt med klubben, speciellt i samband med matcherna. Man vill ju veta hur allt går.

Och de övriga svenskarna i Holland har han också koll på.
- Det är skitkul när det går bra för svenskarna som kommer ner. Det är en ganska öppen liga och offensivt sätt så får man många lägen. Det är lätt att komma till bra chanser om man är bra offensivt. Och generellt så är väl svenskar ganska anpassningsbara och tar lätt till sig nya saker.

Följer du svensk fotboll också?
- Ja, jag har ju full koll på Hammarby och sedan har jag en bra kompis här uppifrån, Petter Gustafsson, som gick till Djurgården och honom försöker jag följa.

Hur tror du att 08-klubbarna klarar sig i år?
- Svårt att säga, det är ovisst. Det har ju inte gått så bra för Hammarby och Djurgården resultatmässigt och AIK har jag ingen koll på.

Ska du se någon allsvensk fotboll innan du återvänder till Holland?
- Jag är kvar i Sverige lite grann innan jag åker tillbaka till Holland och om jag är kvar så kommer jag absolut vara på plats på Hammarbys hemmapremiär. Men redan när jag opereras i Stockholm ska jag gå förbi och hälsa på dem. Det ska bli riktigt kul att träffa grabbarna, jag har inte varit där sedan jag flyttade till Holland.

Publicerad 2009-03-06 kl 18:30
Annons
Annons
Annons