Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Andersson helvete - ''Har funderat på att sluta''

Två korsbandsskador på ett år. Tidigare Hammarby-stjärnan Petter Andersson har haft ett helvetes år och funderat på att sluta. Om en vecka opereras han igen.

- Det första jag sade till min sjukgymnast efter att korsbandet gick av andra gången var att nu slutar jag, berättar Petter Andersson för FotbollDirekt.se.

- Det är det första som slår en när allt är som jävligast. Men jag vill inte ge upp ännu. Man blir duktig på att blockera och förtränga och det finns många fotbollsspelare som kommit tillbaka från korsbandsskador. Det ska jag också klara av.

I januari gick korsband av första gången för Groningens svenske mittfältare. När han sedan kom tillbaka i september så brast det igen direkt i en reservlagsmatch när samma skada gick upp igen. En katastrofal situation och en ny rehabperiod på upp till åtta månader och comeback som tidigast juli-augusti nästa år.

Nu går han och våndas för den nya operationen om en vecka.
- Jag kommer att ligga och hålla tummarna innan jag slocknar. Det måste ju bara gå bra den här gången, säger Petter Andersson, 24, och funderar vidare:
- Det är klart att man börjat känna puls nu, det är lite nervöst när det inte är så långt kvar. Det jobbigaste är att vakna upp efter en operation och veta att man kommer att må illa.

Men ännu vet inte läkarna om det här är en exakt kopia av korsbandskadan i början av året. - Det är något läkarna får se nu när de går in i knät, om det är korsbandet som är av eller om det är ett fäste som lossnat.

Mitt i sin egen bedrövelse har Petter Andersson drabbats av en annan sak som tagit honom hårt. Hammarbys kollaps här hemma i den allsvenska fotbollen.
- Det är ett stort elände det som hänt. Det är riktigt tråkigt men kanske inte så konstigt efter alla problem och spelarförluster.
- Det är tungt att se det här hända för en klubb som gett mig så mycket. Jag är verkligen enormt tacksam för det jag fick av Hammarby.

Petter Anderssons kontrakt med Groningen gäller fram till och med 2012.

Publicerad 2009-11-19 kl 19:18
Annons
Annons
Annons