Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Andersson tillbaka i a-laget: "Rätta känslan har infunnit sig"

Två års skadehelvete är över. Under helgen gjorde Petter Andersson comeback i FC Groningens matchtrupp.
- Riktigt skönt, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen tidigare rapporterat börjar den svenske mittfältaren närma sig full form i Holland. Sedan mitten av augusti har han matchats med reserverna och de senaste veckorna även nosat på en a-lagsuttagning efter sina svåra knäproblem.

Och i den senaste ligafajten kom belöningen. Inte sedan höger korsband gick av förra hösten, för andra gången, hade Andersson plockats ut till en riktig tävlingsmatch. Men nu, efter sammanlagt två års rehabilitering, var svensken tillbaka på Groningens bänk.

- Knäet börjar fungera som det ska, vilket är skönt. Nu är det mest det fotbollsmässiga som ska infinna sig igen. En del moment i själva spelet, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Vad är det som fortfarande saknas?
- Nej, men av och till känns det riktigt bra. Det där ”lilla extra” är väl det som fattas fortfarande i vissa situationer. Jag behöver jobba med smågrejer i tajming, löpningar och tankesätt.

Med tanke på dina båda korsbandsskador, blir du lite extra orolig om du kliver in i en närkamp?
- Så länge jag har kontroll på duellen, om det är axel mot axel, då är det ingen fara. Däremot kan glidtacklingar eller motlägg göra mig mer försiktig. Men överlag har jag inga begränsningar längre.
- Läkarna har inget mer att tillägga. Det är min egen känsla som styr. Och den har jag fått tillbaka nu i knäet. Det räckte ju till en bänkplats sist, så det ser jag som ett gott tecken på att allt går framåt.

Efter landslagsuppehållet möter ni Heerenveen 17 oktober. Vilka chanser har du att spela då?
- Ja du, det vet jag inte riktigt. Men på fredag har vi träningsmatch för de a-lagsspelare som inte är med i sina landslag. Då räknar jag med spel. Går det bra då ökar såklart chanserna till ett inhopp åtminstone i ligan.

Publicerad 2010-10-04 kl 20:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons