Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Anderssons nya skadesmäll - måste operera knät igen

Tråkiga nyheter för Petter Andersson.

Det svenska Danmarksproffset har skadat knät igen.

"Han ska opereras och blir borta minst åtta veckor", skriver FC Midtjyllands hemsida.

Norrlänningen fick sitt genombrott i Hammarby under mitten av 00-talet och bar smeknamnet "Ljusvattnets Henry" på grund av sin genombrottskraft och skicklighet med bollen. Efter sex allsvenska säsonger flyttade Andersson till holländska Groningen, och där började skadeeländet för hans del.

Efter att först ha slitit av ena korsbandet gjorde han comeback– bara för att drabbas av en exakt likadan skada 20 minuter in i återkomstmatchen. Sammanlagt försvann nästan två år från den offensive mittfältarens karriär, till följd av operationer och rehabilitering.

Numera tillhör han FC Midtjylland i Danmark, där det dessvärre också blivit sporadiskt med speltid på grund av olika skador. På onsdagseftermiddagen kommer klubben med tråkiga besked via sin hemsida. Petter Andersson tvingas på nytt att stå utanför fotbollen under en längre period.

"På måndagens träning kände Petter hur det small till i knäet. Det handlar om en ny skada i menisken, som inte har någon omedelbar koppling till hans historik av andra skador. Vi räknar med att det blir en operation i nästa vecka, och efter det väntar åtta veckors uppbyggnadsträning", skriver Midtjylland.

Publicerad 2014-01-22 kl 16:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons