Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Petter Hanssons tunga säsong: "Får ställa mig längst bak i kön hela tiden"

Foto: Scanpix

Petter Hansson, Monaco.

Petter Hanssons fotbollsliv liknar en ringlande evighetskö. Han kämpar tålmodigt för speltid – men hamnar ständigt längst bak igen.

- Beror på röda kort, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Förra året var en mardröm för den klassiska storklubben Monaco. Efter en turbulent tid brakade laget ned i Ligue 2 – och Petter Hansson bestämde sig för att följa med. Tanken var att han skulle höra till de rutinerade kuggar som i en kvick handvändning tog täten tillbaka till högsta serien.

Så har det knappast blivit, varken för Hansson eller för Monaco som lag. Ett tag pekade trenden snarare mot en ännu djupare svacka, och kamp för att undvika ytterligare en bottenstrid.

- Vi låg rätt risigt till i höstas, men nu har det vänt uppåt lite grand i tabellen. Läget ser helt okej ut, kommenterar Petter Hansson den nuvarande tiondeplatsen när fotbollskanalen.se når honom för en intervju.

För egen del har han dock haft det tyngre. Förr hörde 35-åringen till de mest framträdande i truppen – men nu för han en mer perifer tillvaro och hamnar oftast på bänken.

- Under två perioder har jag spelat mycket, men båda gångerna har det slutat lite dumt, säger Hansson.

På vilket sätt?

- Jag har kämpat för att komma in i startelvan, och när jag väl lyckats med det har jag fått rött kort. Och då har man fått ställa sig längst bak i ledet igen...

Vad innebär det då?

- Att man får kriga på och vänta till dess att man får chansen igen. Det har varit olyckliga utvisningar jag fått dessutom, hands bägge tillfällena. Dels i absolut sista sekunden av en match, och en annan gång efter bara 25, 30 minuter.

Hur är formen i övrigt?

- Rätt så bra. Före jul var det väl som med resten av laget, men efter det tycker jag att det känts mycket bättre. När jag väl spelat har det funkat ganska okej, säger Hansson.

Trots sin osäkra tillvaro – och att kontraktet går ut i sommar – har han inte fattat något beslut om vad som blir nästa steg. Han vet varken om karriären fortsätter, eller om det i så fall blir i Frankrike.

- Nu gäller det att fokusera på resten av säsongen och inte på saker vid sidan av, säger Hansson.

Vad säger magkänslan: Kvar i Monaco eller testa något annat?

- Jag har ingen tanke på det alls faktiskt och kommer inte att fundera i sådana banor förrän säsongen är slut. Det blir först efter sommaren.

Publicerad 2012-04-18 kl 14:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons