Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Platini vill ha kortare transferfönster

Foto: Scanpix

Många har höjt på ögonbrynen över de eskalerande övergångssummorna inom den europeiska toppfotbollen. Så även Michel Platini.

- Det är en möjlighet för massor av människor att tjäna mycket pengar, säger han enligt The Guardian.

Mångmiljonkontrakt och transferrekord. Den europeiska toppfotbollens transferfönster är en marknad som behandlar ofantliga mängder pengar. Summorna, och framför allt den troliga övergångssumman för Gareth Bale, har fått många att reagera.

Barcelonas nye tränare Gerard Martino kallade exempelvis budet, som uppges ligga närmare en miljard, "brist på respekt mot samhället".

Även Michel Platini stämmer nu in i kritiken.

- Övergångarna är rena rån – när jag spelade så var jag fri att gå vart jag ville när jag hade spelat ut ett kontrakt. Jag tror att det här är en möjlighet för massor av människor att tjäna massor av pengar. Idag är spelarna mer en produkt än en spelare med en hel hög av människor som försöker sko sig. Jag tycker att vi (Uefa) och Fifa borde tänka på det och komma fram till något mer hälsosamt, säger han enligt The Guardian.

Uefa-presidenten flaggar därför för att korta fönstret.

- Jag håller med om att det är för långt, men hela världen är inblandad samtidigt som vi också är det. Klubbarna vill också ha värvningarna klara innan serierna drar igång.

Publicerad 2013-08-30 kl 15:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons