POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Platinis rädsla: Hela Asien kan bojkotta FIFA-valet

Hela Asien kan bojkotta FIFA:s stundande presidentval.
- Kanske väljer de att lämna salen, säger Michel Platini.

Den sittande Sepp Blatter är ensam kvarvarande kandidat, sedan Mohammed Bin Hammam dragit sig tillbaka till följd av mutanklagelser riktade mot honom. Nu befarar Uefas högsta höns, Michel Platini, att resterande asiatiska länder ska visa solidaritet med sin konfederationschef genom att helt enkelt avstå från att ställa upp vid voteringen.

Platini påminner i en intervju med AP att en sådan aktion genomfördes för drygt tio år sedan, när de asiatiska förbunden ville visa missnöje över hur fördelningarna av VM-platser skötts mellan kontinenterna.

- Under 1999 gjorde de precis så, och jag vet inte om samma sak händer igen. Jag tror att valet kan fortskrida, men det är omöjligt att säga säkert, säger Platini.

Sepp Blatter påstår sig vara obekymrad inför möjligheten att 46 av 208 medlemsländer helt enkelt struntar i att utnyttja sin demokratiska rättighet.

- Jag har varit med om det en gång redan och då fortsatte kongressen ändå. De kommer, det är jag övertygad om, säger Blatter.

Enligt Asiens vicepresident Yousuf Al Serkal har qatariern bin Hammam blivit ”felaktigt behandlad” av resterande delar av FIFA:s organisation.

- Han var rätt person att leda oss mot förändringar, och borde ha fått förtroendet som president. Blatter har fått tillräckligt många chanser, och nu behövs omvälvningar för fotbollens skull, säger Al Serkal.

Anledningen till att bin Hammam stängs av, ihop med FIFA-toppen Jack Warner, är att en etisk kommitté som granskat mutanklageserna mot dem kommit fram till att bevisläget är graverande och att en större utredning måste göras.

Publicerad 2011-05-30 kl 14:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå