POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Proffsdrömmentvåan om första tiden i Estland: "Det är lite annorlunda"

Svenska proffs i Estland är sällsynt. Men Ermal Hajdari tog chansen och har tagit en startplats i FC Infonet.
- Jag tycker det är bra fotboll. Men det är stor skillnad mellan topplagen och bottenlagen, säger han till Fotbollskanalen.

2013 blev Ermal Hajdari tvåa i TV4:s program Proffsdrömmen. Efter en tid i talangakademin Nike Academy fick 22-åringen sedan kontakt med FC Infonet i den estniska högstaligan, och i början på mars anslöt Hajdari till sin nya klubb.

Svenska proffs i Estland är mycket sällsynt. Och i ligan i stort är en stor majoritet av spelarna ester eller ryssar. Men trots det tycker Hajdari att det gått bra att komma in i FC Infonet.

- Det är en fransman, en lett och jag som är från utlandet. Sen är det många ryssar och ester. Deras förstaspråk i klubben är ryska. Men vi försöker kompromissa och ta det på engelska ibland så jag ska förstå. Men det är inte många i klubben som pratar engelska, säger 22-åringen.

- Men laget försöker hjälper mig. Jag har kommit in i det bra. Jag kommer bra överens med lagkamraterna och tränaren också.

"Stor skillnad på lagen"
Hajdari gjorde sin första match för Infonet veckan efter han kommit dit när han hoppade in 25 minuter från slutet mot Flora. Sedan dess har det blivit fyra raka starter för svensken. Och i den andra starten kom första målet.

- Det var viktigt, första målet är alltid speciellt, säger Hajdari.

Efter debutmålet har det däremot varit lite tyngre för anfallaren. Efter en stukning har ena foten varit svullen och Hajdari har hämmats av skadan.

- Två matcher nu har jag inte varit helt hundra. Så jag står över matchen i kväll. Det är en bra match så det är trist, säger han inför mötet med Kalev som ligger fyra, en poäng före Infonet.

Hur upplever du nivån på den estniska ligan?
- Jag tycker att det är bra fotboll. Men det är stor skillnad på farten mellan topplagen och bottenlagen.

Efter en tid utan "riktig" A-lagsfotboll i Nike Academy så är Hajdari glad över att ha kommit igång i den estniska högstaligan.

- Det är skönt. Visst, det var bra i Nike Academy också. Men det är mycket bättre att spela A-lagsfotboll, säger Hajdari till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-04-17 kl 11:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå