Proffskollen - Efterlängtade svenskmål av Freddie och Petter Andersson

Andra ligor och cuper

Två svenskar gjorde sina första mål på länge. Petter Andersson i Groningen och Fredrik Ljungberg i Chicago. En annan nätade på Real Madrid och Zlatan kunde heller inte hålla sig borta. Här är veckans proffskoll.

DANMARK
Spelade på nytt från start när Bröndby mötte Randers och vann med 2-1, trots att han blev utbytt på grund av skadekänning senast. Frågan är dock om det var så klokt, då han på nytt tvingades utgå på grund av skadekänning. En sträckning gjorde sig påmind och det blev bara 68 minuter denna gång för försvarsresen.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 11/0

Mikael Nilsson, Bröndby, 13/0
Spelade hela matchen mot Randers utan att utmärka sig nämnvärt.

Alexander Farnerud, Bröndby, 11/0
Efter en tung tid bakom sig var Farnerud tillbaka i startelvan. Farnerud tackade för förtroendet och gjorde en av säsongens bästa insatser. ”Härligt att se Alex vara tillbaka på det sätt han spelade förut” berömde lagkamraten Michael Kron-Dehli till bold.dk.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta in på 2011 innan han kan göra comeback efter sin skada.

Fredrik Risp, Esbjerg 9/0
Risp fortsätter rada upp 90 minutersmatcher för sin nya klubb. Denna gång borta mot Midtjylland (2-2)

Andreas Augustsson, Horsens, 13/0

Hjälpte Horsens hålla nollan och vinna med 2-0 borta mot Lyngby. Augustsson spelade hela matchen och hann också med att bli varnad i den 65:e minuten.

Johan Wiland, Köpenhamn, 13/0
Andra nollan i följd i ligan när FCK vann med stabila 3-0 borta mot Silkeborg.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 11/0
Stabil insats matchen igenom av Antonsson när FCK vann mot Silkeborg.

Peter Larsson, Köpenhamn, 0/0
Inte med i matchtruppen mot Silkeborg.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 13/1

Proffsnacket har lagt sig kring Wendt som dock fortsätter att spela stabilt i FCK:s försvar.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 2/1
Även mot Esbjerg (2-2) blev det en plats på bänken under hela matchen för Fagerberg.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 10/1
Fick på nytt spela 90 minuter när Nordsjälland förlorade mot Ålborg på bortaplan med 0-2.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland, 13/0
Bengtsson spelade hela matchen mot Ålborg utan att glänsa. Är så ordinarie han någonsin kan bli hos Nordsjälland.

Andreas Johansson, Odense, 12/1
Fick chansen från start mot Sönderjyske (förlust 1-2) men hade svårt att skapa något konstruktivt som resulterade mål och med nio minuter kvar byttes han ut mot piggare krafter.

Louay Chanko, Ålborg, 11/0

Marginalerna är inte med Chanko den här säsongen. Ålborg vann visserligen med 2-0 mot Nordsjälland men Chanko var inblandad i ett mål som blev bortdömt på grund av offside. Chanko, som uppvaktas av Syrianska och som sagt till dansk media att han inte är främmande för en flytt till Södertäljelaget spelade hela matchen.

Jones Kusi-Asare, Ålborg, 3/1
Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Nordsjälland (1-0)

Valentino Lai, Vejle 9/1
Lai spelade på nytt från start när Vejle på bortaplan vann med 1-0 mot Roskilde. Byttes ut med tre minuter kvar.

Mikael Rynell, Vejle 8/1 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Rynell fortsätter att producera bra saker för Vejle. Mål senast för svensken och mot Roskilde i helgen var det han som slog hörnan som tidigare ÖSK-spelaren Kim Olsen kunde nå högst på och sätta i nätmaskorna till matchens enda mål.

Eldin Karisik, Viborg 11/1
Hade matchens största chans i matchen mot Vejle men sköt över. Har praktiskt taget varit ordinarie hela säsongen.

NORGE
Fick på nytt börja på bänken för Haugesund när laget mötte Sandefjord på bortaplan. Men i stället för att få sitta på bänken under hela matchen, fick han äran att hoppa in i den 78:e minuten.

John Pelu, Haugesund, 17/1 (Utlånad från Rosenborg)

Conny Månsson, Kongsvinger, 0/0
Korsbandsskadan ser ut att hålla honom borta resten av säsongen.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger, 27/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)
Fanns med på planen under hela matchen när Kongsvinger förlorade med 1-3 på bortaplan mot Brann. 5/10 ansåg VG att da Cruz insats var värd.

Edier Frejd, Kongsvinger, 26/1

På nytt fick Frejd spela 90 minuter och var tämligen anonym. I den 76:e minuten följde han med upp i ett anfall men tappade bollen lite väl enkelt. VG var inte imponerade och 4/10 blev betyget.

Marcus Andreasson, Molde, 21/0
Molde spelade 0-0 hemma mot Odd Grenland. Andreasson spelade hela matchen och gjorde en prickfri insats. Tillsammans med Magne Hoseth var han hemmalagets bäste spelare på planen. 6/10 i betyg av VG.

Emil Johansson, Molde, 22/0
Johansson spelade hela matchen mot Odd Grenland. En anonym insats bortsett från en märklig situation i den 52:a minuten där ett till synes harmlöst inlägg av Johansson skapade rejäl oreda i Odd-försvaret och bollen rensades till slut bort på mållinjen. 4/10 satte VG i betyg.

Mattias Moström, Molde, 27/3
Hade sitt fjärde mål för säsongen i nätmaskorna i den 38:e minuten i matchen mot Odd Grenland men målet dömdes bort, då Moström gått lite för hårt fram. Hade en tung eftermiddag i övrigt och byttes ut i den 67:e minuten. Svaga 3/10 i betyg av VG.

Björn Runström, Molde, 17/1 (Utlånad från danska Odense)
Inte med i matchtruppen mot Odd Grenland.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 28/3
Gjorde några fina saker i den första halvleken för att vara helt anonym i den andra mot Trömsö (seger 1-0). Stod för en mycket snygg frispelning av Rade Prica i den 29:e minuten. Denne fick bollen förbi Marcus Sahlman men en Tromsöförsvarare hann upp bollen på mållinjen och rensade bort den. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 27/4

Mycket aktiv i den första halvleken mot Trömsö och visade upp en stor offensivlusta. Kom allt mer bort i den andra. Utsågs ändå av VG till planens bäste spelare och fick betyget 6/10.

Rade Prica, Rosenborg, 21/12
Tolfte målet för säsongen av Prica var ett riktigt kämpa-mål. Bollen for som en flipperkula ett tag i Tromsös målområde i den 79:e minuten. Marcus Sahlman såg ut att ha bollen men tappade den och Prica kunde vräka sig fram och precis trycka bollen över mållinjen. Hade tidigare under matchen flera duster med Sahlman, där den sistnämnde allt som oftast gick vinnande ur striden. Målet betydde att Rosenborg vann matchen med 1-0 och säkrade i och med det mästartiteln i Tippeligan. 6/10 av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg, 28/0
Svensk mästare 2009. Norsk mästare 2010. Livet leker för Daniel Örlund just nu. Behövde bara göra ett par högklassiga räddningar för att hålla nollan mot ett ganska uddlöst Tromsö (seger 1-0). 5/10 satte VG i betyg.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 5/0 (Utlånad från Panathinaikos)
Bjärsmyr spelade stabilt men inte mer mot Tromsö. Hade en dust med George Mourad i den 53:e minuten, vilket renderade Bjärsmyr i ett gult kort. 5/10 i betyg av VG.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 26/1
Spelade hela matchen mot Haugesund (förlust 0-1) utan att utmärka sig nämnvärt. 4/10 blev betyget hos VG.

Johan Andersson, Stabaek, 16/6
Sjätte målet för säsongen för Andersson och vilket mål det var sedan! Med en bicykleta tog han Stabaek in i matchen mot Start genom att kvittera till 1-1. Byttes ut med åtta minuter kvar. 5/10 i betyg. 5/10 tyckte VG att Anderssons insats över 82 minuter var värd.

Pontus Farnerud, Stabaek, 18/3
Precis som senast vaknade Farnerud till under matchens slutskede. I den näst sista matchminuten fick han ett skottläge till 3-3 men som täcktes bort.

Daniel Nannskog, Stabaek, 11/5
Säsongen över för skadade Nannskog.

Joel Riddez, Strömsgodset, 23/0
Kom till ett par bra inläggslägen som hade kunnat resulterat om mottagaren varit mer skicklig i avslutningarna. Spelade hela matchen mot Hönefoss (seger 4-1) och fick nöja sig med betyget 5/10 av VG.

Fredrik Björck, Tromsö, 27/1
Spelade hela matchen mot Rosenborg (förlust 0-1) och gjorde inte alls bort sig. 5/10 satte VG i betyg.

Marcus Sahlman, Tromsö, 22/0
Fick jobba ordentligt för lönen mot Rosenborg, där han var inblandad i flera duster med Rade Prica, där han gick vinnande ur striden från de flesta. 5/10 tyckte VG att insatsen var värd.

George Mourad, Tromsö 23/8
Skapade en handfull bra chanser mot Rosenborg utan att lyckas göra mål på någon av dem. Det avspeglade sig också i betyget hos VG som blev 4/10.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger, 21/8
Säsongen över för skadade Ingelsten.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 25/2
Stabil försvarsinsats av ex-AIK:aren mot Viking (seger 3-1) men inte mer än så. 4/10 i betyg av VG.

Johan Arneng, Ålesund, 25/1
Det gula kortet senast gjorde att han var avstängd mot Viking (seger 3-1).

FINLAND
Redan klara mästarna HJK föll med 0-2 borta mot Tammerfors. Magnusson utanför matchtruppen.

Peter Magnusson, HJK Helsingfors, 16/0

Johan Carlsson, IFK Mariehamn, 6/0
Mariehamn förlorade med 1-2 hemma mot KuPS men då konkurrenterna i bottenstriden också förlorade sina matcher, innebar det att IFK Mariehamn håller sig kvar i Veikkausliiga. Carlsson spelade för ovanlighetens skull från start mot KuPS men blev utbytt i den 63:e minuten.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn, 25/1

Började matchen mot KuPS på avbytarbänken men fick hoppa in i den 63:e minuten. Bytte dock inte mot Carlsson, utan mot amerikanen Lamar Neagle.

HOLLAND
Lindgren fick finna sig i att tillbringa hela matchen mot Excelsior (2-2) på avbytarbänken.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 5/2
Ingen Elm i matchtruppen mot Willem II (seger 3-0)

Rasmus Lindgren, Ajax 4/0

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 9/0
Spelade från start mot Willem II och fick också slutföra matchen utan att bli utbytt. Utmärkte sig inte nämnvärt. 6,5/10 blev betyget hos goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 10/4
Spelade hela matchen när Groningen förlorade med 2-3 borta mot NEC Nijmegen. Nijemegens Björn Vleminckx var på ordentligt målhumör och gjorde samtliga tre mål för sitt lag. I den fjärde minuten gjorde han lagets första mål och i den femte var han på vippen att göra 2-0 men då dök Granqvist upp och rensade bort bollen på mållinjen. 6/10 valde goal.com att sätta i betyg på den svenske landslagsförsvararen.

Fredrik Stenman, Groningen 10/0

Stenman spelade hela matchen för Groningen mot NEC Nijmegen. Utmärkte sig med att dra på sig en varning med tio minuter kvar av matchen. 5/10 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 1/1
"Ljusvattnets Maradona" fick äntligen kliva in på fotbollsplanen igen efter alla skadeproblem han haft. Han byttes in i den 83:e minuten borta mot NEC Nijmegen och när klockan tickat upp på 90 minuter höll han sig framme på ett inlägg från höger och putsade förlustsiffrorna till 2-3. Vilket inhopp! Nästa gång lär det nog blir än sju minuters speltid för svensken.

Philip Haglund, Heerenveen 1/0
Säsongsdebut för Haglund, när han fick hoppa in under de sista elva minuterna mot VVV Venlo (seger 2-0). Hann inte uträtta mycket under dessa elva minuter och blev ej heller betygssatt hos goal.com.

Viktor Elm, Heerenveen 7/0
Spelade hela matchen mot VVV Venlo (2-0) men utmärkte sig inte nämnvärt.

Samuel Armenteros, Heracles 8/1
Efter succén senast fick han chansen på nytt i 90 minuter men hade i matchen mot De Graafschap (1-1) ingen lyckas alls med sig. 6/10 i betyg.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen 2/0

Utvisad senast och avstängd när NEC Nijmegen vann med 3-2 hemma mot Groningen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 10/0
Hade en mycket lugn eftermiddag på jobbet mot Feyenoord när PSV fullständigt demolerade motståndet och vann med 10-0 (!)

Marcus Berg, PSV Eindhoven 6/2 (utlånad från Hamburg)

Avstängd från allt spel i ligan fram till och med 27 oktober.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 9/8
Åttonde målet för säsongen för Toivonen när han nickade in 4-0 i den 49:e minuten mot Feyenoord. 7/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 1/0
Från att ha varit cementerad på avbytarbänken hos Twente fick Bengtsson chansen från start när Twente vann med 3-2 mot Ado den Haag. Bengtsson spelade hela matchen men fick tillsammans med anfallaren Luuk de Jong det lästa betyget av alla spelare av goal.com, nämligen 5,5/10.

Emir Bajrami, Twente 6/0

Skadekänning gjorde att Bajrami missade matchen mot Ado den Haag.

Lars Nilsson, Vitesse 8/2

Radade upp flera fina chanser att göra mål men brände samtliga när Vitesse förlorade med 1-4 för andra matchen i följd. Denna gång mot Utrecht. Målsumpande Nilsson fick finna sig att bli utbytt i den 59:e minuten. Goal.com utsåg Nilsson till matchens flopp och tilldelade honom betyget 5,5/10.

Andreas Landgren, Willem II 6/2 (Utlånad från Udinese)
90 minuters spel för Landgren när Willem II förlorade med 0-3 mot Alkmaar. 5,5/10 i betyg av goal.com.

ENGLAND
Var på vippen att göra sitt första mål för säsongen redan i den fjärde minuten, då hans frispark med mycket möda tippades över ribban av Blackpools målvakt Matthew Gilks. Larsson slog dessutom några fina hörnor som det skapades farligheter på. Spelade samtliga 90 minuter mot Blackpool (seger 2-0) och av Skysports fick svensken betyget 6/10 och omdömet: ”Såg ut att ha svårt med tempot”.

Sebastian Larsson, Birmingham 9/0

Martin Olsson, Blackburn 7/0
Spelade hela matchen mot Liverpool (förlust 1-2). Förmådde inte att få bort bollen i samband med att Sotirios Kyrgiakos gick till väders på en hörna av Steven Gerrard och nickade in 1-0 i den 48:e minuten. Olsson gick också lite för bryskt fram under matchen, då han i den 28:e minuten fick titta på domaren Philip Dowds gula kort. 6/10 blev betyget hos Skysports och omdömet: ”Svagt intryck”.

Johan Elmander, Bolton 9/5
Femte målet för säsongen var ett faktum för Elmander när han i den 66:e minuten utjämnade till 1-1 mot Wigan. Spelade hela matchen för sitt Bolton och fick höga betyget 8/10 av Skysports och omdömet: ”Välplacerad för att göra mål”.

David Elm, Fulham 0/0
Alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Fredrik Stoor, Fulham 0/0
Precis som Elm alltjämt utanför Fulhams matchtrupp. Har inte stängt dörren för spel i allsvenskan nästa säsong.

Jonas Olsson, West Bromwich 8/1
Gick upp och nickade på en hörna redan i matchens inledning mot Fulham (seger 2-1) men hade svårt att få någon bra riktning på hörnan. Byttes ut redan i den 55:e minuten. 6/10 av Skysports i betyg och omdömet: ”Kom bra med framåt”.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Nummer 33 Soderberg fanns än en gång med på avbytarbänken när Newcastle mötte West Ham och vann med 2-1 på bortaplan.

John Guidetti, Manchester C 0/0
Har allt för hård konkurrens i Manchester City för att kunna slå sig in i A-laget.

SKOTTLAND
Fick vara med om sitt första "Old Firm" mot Glasgow Rangers men hade nog helst velat glömma den upplevelsen. Celtic noterade sin första förlust för säsongen – 1-3 och Majstorovic orsakade en straffspark på vilken Rangers kunde sätta just 3-1 genom Kenny Miller.

Daniel Majstorovic, Celtic 8/0

TYSKLAND
Nilsson fortsätter få förtroendet från start och fick det också när Nürnberg vann med 2-1 mot Wolfsburg. Tilldelades betyget 4/6 av kicker.de, vilket var det sämsta betyget av alla spelare hos Nürnberg denna lördageftermiddag.

Per Nilsson, Nürnberg 9/0

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 8/0
Spelade hela matchen när FSV Frankfurt vann borta mot Ingolstadt (1-0). Dahlén tilldelades betyget 4,5/6. Fick under matchen en smäll mot ena foten men kunde spela vidare. Men en undersökning efter matchen har visat att han måste vila ett par matcher.

Matias Concha, Bochum 5/0
Än en gång en fin insats av Concha när Bochum spelade mot Alemannia Achen (1-1). 3,5/6 satte kicker.de i betyg på svensken som spelade hela matchen.

Andreas Johansson, Bochum 1/0
Fick mot Alemannia Aachen (1-1) finna sig i att sitta på avbytarbänken under hela matchen.

Oscar Lewicki, Bayern München II 11/0
Bayern Münchens andralag mötte Rot Weiss Ahlen på hemmaplan och förlorade med 2-3. Lewicki höll sig borta från målprotokollet men fick spela hela matchen och kunde kvittera ut mer än godkända 3,5/6 i betyg av kicker.de.

ITALIEN

Den tidigare BP-talangen fick chansen från start mot Juventus och spelade i 85 minuter. Hade svårt att skapa något. 6/10 tyckte goal.com att Ekdals insats var värd.

Albin Ekdal, Bologna 3/0

Zlatan Ibrahimovic, Milan 7/3 (utlånad från Barcelona)
Zlatans tredje mål för säsongen kom på nick i den 71:a minuten borta mot Napoli och betydde då 2-0. Napoli petade in en reducering till 1-2 men närmare än så kom inte de himmelsblå. I den 76:e minuten byttes ”Ibra” ut mot Clarence Seedorf. Ingen av Zlatans bättre matcher och goal.com var inte imponerade och sparade på de höga betygen till en annan match. 6,5/10 valde goal.com att sätta.

Thomas Magnusson, Taranto 0/0

Barletta var motståndare för Taranto i helgen. Ingen Magnusson i matchtruppen.

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Inte heller Berg fanns med när Taranto mötte Barletta och spelade 2-2.

FRANKRIKE

Källström spelade från start borta mot Arles men byttes ut redan i halvtid. Blev varnad i den 27:e minuten. Fick nöja sig med mycket låga 4/10 i betyg hos goal.com.

Petter Hansson, Monaco 10/0

Hansson fanns med på planen under hela matchen när Monaco mötte Valenciennes och förlorade med 0-2. Även Hansson fick nöja sig med betyget 4/10 av goal.com.

Kim Källström, Lyon 8/0

SPANIEN
Fanns inte med i matchtruppen mot Hercules. (1-1)

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 7/0

Spelade hela matchen när Santander mötte Real Madrid på bortaplan och föll med 1-6. Hade svårt att skapa något konstruktivt. 5,5/10 valde goal.com att sätta i betyg.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 5/1 (Utlånad från Werder Bremen)

Passade på att göra säsongens första mål i den svåraste av alla bortamatcher – mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Rosenberg putsade Santanders förlust från 0-6 till 1-6 genom ett mål i den 73:e minuten. Papa Kouly Diop drog till från 30 meter, bollen touchade huvudet på Rosenberg och det var tillräckligt för att ställa Iker Casillas utan chans. Bara någon minut senare hade Rosenberg en chans till men då var Casillas där och avvärjde. 5,5/10 av goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castéllon 2/0 (Utlånad från FC Zürich)

Tahirovic fanns inte med i matchtruppen när Castéllon förlorade med 1-2 mot Teruel på bortaplan.

CYPERN

Spelade hela matchen förra helgen när Aris förlorade med 0-1 mot Atromitos. Enqvist spelade hela matchen men drog på sig sin tredje varning för säsongen. I helgen spelade Aris mot Omonia FC Aradippou. Vi hoppas kunna berätta om Enqvists eventuella medverkan i den matchen i nästa veckas proffskoll.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 6/1
Olympiakos tog ledningen redan i den andra minuten mot Aris. 1-0-ledningen höll matchen ut. Mellberg spelade hela matchen.

Jonas Sandqvist, Atromitos 1/0

Något mer än en match blev det inte den här gången för Sandqvist. När Atromitos mötte Xanthi var Chrysostomos Michialidis tillbaka i startelvan och Sandqvist förpassad till bänken.

Markus Jonsson, Panonios 1/0

Ännu en tung förlust för Mikael Stahre-tränade Panonios. Denna gång 1-3 mot PAOK. Panonios är näst sist med bara en seger på sju matcher. Jonsson är alltjämt på skadelistan.

TURKIET

Ingen Svensson i matchtruppen när Bursaspor på bortaplan körde över Anakaragücü med 5-1.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 8/0

Fortsätter få förtroendet från start hos Eskisehirspor. Spelade 90 minuter när laget vann med 2-1 borta mot Karabükspor. 2/5 i betyg av den turkiska sportsajten Fanatik.

Henok Goitom, Almeria 3/0

Björn Enqvist, Aris 5/0

Gustaf Svensson, Bursaspor 2/0

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 7/0
Spelade från start mot Trabzonspor men byttes ut i den 75:e minuten. 2/5 i betyg av Fanatik.

Samuel Holmén, Istanbul B.B 8/0
Holmén spelade hela matchen när Istanbul vann med 1-0 mot Gaziantepspor. 2/5 satte Fanatik i betyg.

UNGERN

Bojan fick chansen från start när Videoton vann med 4-2 borta mot Kecskeméti TE men byttes ut redan i paus. Den som ersatte honom gjorde två av Videotons fyra mål.

Bojan Djordjic, Videoton 3/0 (Videoton II 2/1)

Martin Mutumba, Videoton 1/0 (Videoton II 2/1)
Fick sitta hela matchen på avbytarbänken mot Kecskeméti TE.

SCHWEIZ

Fanns med på planen under hela matchen när Basel vann med 3-1 mot St Gallen på bortaplan. 4,5/6 fick Safari i betyg.

Behrang Safari, FC Basel, 10/0

Dusan Djuric, FC Zürich, 7/3
Djuric spelade från start när Zürich mötte Sion på bortaplan och spelade 1-1. Byttes ut med 20 minuter kvar. 4/6 i betyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 4/0
Utanför Luzerns matchtrupp mot Xamax Neuchatel (förlust 1-2).

ÖSTERRIKE

Ännu inte återställd efter sitt benbrott.

Eddie Gustavsson, Salzburg, 0/0

USA
Chicago avslutade säsongen med att vinna med 4-1 borta mot Chivas och Ljungberg passade då på att göra säsongens första mål, när han tryckte in 2-0 i den 47:e minuten. Varnad i den 72:a och utbytt i den 87:e.

SAUDIARABIEN

Matchen mot Al Nasr blev flyttad till söndagen. Mötet slutade 1-1 och "Chippen" spelade hela matchen utan att skriva in sig i målprotokollet. Kan ha en avstängning att vänta efter ett utfall mot en lokal sportreporter.

Fredrik Ljungberg, Chicago Fire 14/1 (17/0 för Seattle Sounders)