Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

PSV rasar över mediernas behandling av Toivonen: ”Det är inte rättvist”

Det råder en Ola Toivonen-storm i Holland. Nu menar PSV Eindhoven att svensken behandlas orättvist.
- Han måste vara försiktig – eftersom han bevakas extra just nu, säger klubbens presschef till fotbollskanalen.se.

De senaste veckorna har den svenske landslagsmannen Ola Toivonen varit inblandad i en rad olika incidenter i Holland, där han anklagats för fult spel. I helgen armbågade han en Ajax-spelare och blev efteråt avstängd i fyra matcher av holländska fotbollsförbundet. PSV Eindhoven kommer inte att överklaga beslutet eftersom de menar att tevebilderna talar sitt tydliga språk.

- Om man överklagar behöver man nya bevis. Och det här är tevebilder – och det är väldigt svårt att förändra tevebilder. De senaste veckorna har det dessutom varit stora reaktioner i medierna kring Toivonens beteende, och han var redan dömd där innan han fick avstängningen. Då kan man inte vinna – då medierna redan har pekat ut honom som skyldig, säger PSV:s presschef Pedro Salazar.

Ett holländskt fotbollsprogram spelar varje helg upp situationer med spelare som begått övertramp och kommit undan med det, där Toivonen varit med flera gånger. Samtidigt har flera holländska tidningar skrivit att Toivonen borde ha blivit avstängd längre än fyra matcher. Salazar säger att medierna tittar extra noga på Toivonen för att han gjort fula saker tidigare – och för att han spelar i en toppklubb.

- Det finns situationer med spelare från mindre lag där man kan säga att ”det där var hårt”, tacklingar med raka ben, tacklingar där bollen inte är i närheten – tacklingar där man kan säga att "det där inte hör hemma på en fotbollsplan". Men ingen pratar om de situationerna för att de är småklubbar och spelare med låg profil. Det är inte rättvist.

- Det måste vara rättvist. Vi försöker inte säga att det Ola Toivonen gjorde är ingenting, eller att det inte hände. Men sådana situationer händer i fotboll – det tillhör spelet. Ibland kanske man går över gränsen, men det tillhör spelet.

Hur har ni agerat inom klubben – har ni pratat med Toivonen?
- Han vet om det och vi har pratat med honom om det. Vi har sagt till honom att han inte behöver den här extra uppmärksamheten. Han måste vara försiktig – eftersom han bevakas extra just nu.

Hur har han reagerat?
- Han är väldigt besviken. Han missar flera viktiga matcher när vi kämpar om att vinna ligatiteln.

Publicerad 2011-03-02 kl 13:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons