Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

PSV vill ha besked från Toivonen: ”Men det blev lite överdrivet om ett ultimatum”

Foto: Scanpix

Ola Toivonen

Ola Toivonen har ett kontraktsförslag från PSV att ta ställning till. Om ett nytt avtal inte sluts innan januari kan landslagsanfallaren hamna i reservlaget.

- Det är en möjlighet, säger PSV:s presschef Jeroen van der Berk till fotbollskanalen.se

Under säsongsinledningen markerade PSV mot Ola Toivonen som hölls utanför laget eftersom han inte var intresserad av att skriva på något nytt kontrakt med klubben. Sedan dess har han tagits till nåder och fått speltid men något nytt kontrakt har det inte blivit och hans framtid i PSV är osäker.

I måndags rapporterade Eindhoven Dagblad att PSV begärt ett svar från Toivonen om han tänkt skriva på något nytt kontrakt – och om han inte gav besked så skulle han petas ner i reservlaget.

- Det stämmer delvis, men det blev lite överdrivet med att klubben skulle ha ställt något ultimatum, säger PSV:s presschef Jeroen vad der Berk till fotbollskanalen.se.

Hur ser situationen ut, om vi tar bort alla överdrifter?

- Så här ligger det till. I somras var både PSV och Ola Toivonen öppna för att Ola skulle lämna, nu blev det inte så och han blev kvar i PSV. Nu har han ett nytt kontraktsförslag från PSV som klubben nu vill att han ska ta ställning till innan han åker till den svenska landslagssamlingen. VI kommer att ha ett möte med Ola och hans agent Mino Raiola för att diskutera det nuvarande förslaget och för att höra hur de ser på det.

Vad händer om han ger ett besked som säger att han inte vill skriva på det?

- Det finns alltså inget ultimatum som säger att han åker ner i reserverna om han inte lämnar besked eller skriver på. Då har vi helt enkelt en ny situation som vi får ta ställning till – kanske lämnar klubben ett nytt förslag till Ola. Det återstår att se. Skriver han inte på kan han ju i januari skriva på för en annan klubb och i sommar gå gratis.

Så om det kommer till januari och något nytt avtal inte har slutits – vad kan hända då?

- Då har vi en ny situation. Det kan bli så, men det är bara en av flera möjligheter, att coachen, Philip Cocu, tar beslut om att han får spela med reserverna, men det behöver inte bli så. Nu har vi möte med Ola och hans agent i veckan och vi hoppas att vi ska hitta en lösning som alla är nöjda med, säger Jeroen van der Berk.

Publicerad 2013-11-06 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons