Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Qatar-VM närmar sig en flytt från sommaren

Foto: Scanpix

Sepp Blatter och FIFA diskuterar en flytta Qatar-VM.

VM i Qatar 2022 kan byta speldatum från sommar till vinter. Sepp Blatter och Fifa har nu tagit det första steget mot en ändring.

Temperaturer på upp emot 40 grader gör att röster har höjts om att flytta fotbolls-VM i Qatar 2022 till en annan tidpunkt på året.

Nu har också Fifa-presidenten Sepp Blatter anammat synpunkterna och tagit det första steget mot en ändring.

Till AP säger presidenten att exekutivkommittén, under mötet i början av oktober, med största sannolikhet kommer att godkänna möjligheter för att göra förändringarna – och därefter börjar arbetet med att hitta ett nytt speldatum för turneringen.

- Jag skulle bli mycket överraskad om kommittén inte accepterar principen om att vi inte kan spela på sommaren i Qatar, säger han.

Blatter sa också att arbetet med att hitta ett nytt datum kommer att involvera de nationella ligorna, klubbarna, förbunden och spelarna.

Tävlingsledningen har tidigare lagt fram förslag på olika typer av kylningstekniker på arenorna – men menar samtidigt att planerna kan ändras om FIFA begär en flytt av turneringen.

Under söndagen träffade Blatter UEFA:s president Michel Platini, som kommer att diskutera ärendet med de 54 förbunden under mitten av september.

Publicerad 2013-08-25 kl 20:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons