Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Rasmus Elms bok fällde Sveriges Radio

I ett inslag i P1-programmet Meny nämndes Rasmus Elms kokbok för ofta. Följden: Sveriges Radio fälls av Granskningsnämnden.

I matprogrammet i Sveriges Radios P1, Meny, var Rasmus Elm gäst och intervjuades om den kokbok ha skrivit med tips till personer som idrottar och tränar mycket.

Efter programmet där Elms kokbok nämndes vid fem tillfällen under 20 minuter så anmäldes inslaget till Granskningsnämnden som har till uppgift att granska det som sänds i svensk radio och TV. Anmälaren tyckte att informationen om var man kunde köpa boken gick över gränsen för ”kommersiellt gynnande”.

Och Granskningsnämnden gick på anmälarens linje och fällde inslaget – Sveriges Radio måste därmed betala böter på 50 000 koronor, skriver Resumé.

Så här skriver de i sitt beslut: Granskningsnämnden anser dock att de upprepade omnämnandena i programmet av namnet på Rasmus Elms kokbok tillsammans med den avslutande informationen om inköpsställen för boken medförde ett gynnande som gick utöver vad som var motiverat av ett informations- och underhållningsintresse .

Publicerad 2009-09-15 kl 11:27
Annons
Annons
Annons