Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Rasmus Jönssons succéstart - mål på första touchen: "Känns riktigt skönt"

Snacka om succéstart för Rasmus Jönsson. Utan att ens hinna träna byttes han in i Wolfsburg – och gjorde mål på sin första bollkontakt.
- Riktigt skönt, säger anfallaren till fotbollskanalen.se.

Proffsliv kan inledas på olika sätt. Vissa spelare får kämpa sig fram som skoputsare åt lagkompisarna, de tvingas bevisa sina kvaliteter i junior- och reservlag, de lånas ut till obskyra farmarklubbar i månader – eller till och med år. Och så, till sist, lyckas de kanske, kanske klättra uppåt i den interna hierarkin.

För andra går det snabbare. Betydligt snabbare.

Ta förre Helsingborgsforwarden Rasmus Jönsson som exempel. På tisdagen anlände han till Wolfsburg för att få ett första intryck av staden och klubben. Kvällen före hade han svarat för två mål när svenska U21-landslaget slog Litauen i EM-kvalet, och med 90 minuter i kroppen var Jönsson fortfarande sliten och trött.

Men på plats i Tyskland fick han beskedet av sin nye tränare Felix Magath. Det vankades en träningsmatch – bara timmar efter att planet från Sverige hade landat.

- Ja, det var ju lite oväntat. Jag kom ut till arenan och fick veta att jag skulle göra mig redo för 45 minuter. Och då gällde det bara att ladda om, även om man var lite seg i kroppen, säger Jönsson till fotobollskanalen.se.

Han berättar att han genast ställde in sig på att ”ta chansen” i sin nya miljö. Visserligen mötte Wolfsburg ”bara” amatörgänget SSV Vorsfelde i en jippotillställning, men Jönsson ville visa framfötterna direkt. Och det får man nog säga att han gjorde också.

Efter pausvilan hoppade 21-åringen in, och bara sekunder senare satt bollen i nätmaskorna. Mål – på första touchen.

- Var det? Ja, kanske det. Jag vet faktiskt inte säkert ens själv om jag ska vara ärlig. Men fort gick det ju, säger Jönsson.

Senare gjorde han även sitt andra mål för debutdagen, och segersiffrorna skrevs till 8-2 för Wolfsburg.

- Det var väl inte världens svåraste motstånd, men såklart känns det riktigt bra att komma i gång på det här sättet ändå. Nu är det bara att kämpa vidare och ge allt för att det ska fortsätta så här, säger Jönsson.

Hur stor var omställningen från allsvenskan, tycker du?
- Man märker ju att alla spelare har några steg till i sig. De är lite individuellt skickligare, men det är ju så det ska vara också. Det funkade hyfsat bra direkt för mig måste jag säga.

Nu väntar Schalke i Bundesliga till helgen, och Rasmus Jönsson har såklart fått blodad tand inför den utmaningen.

- Vi tränar varje dag fram till dess och visar jag vad jag går för kanske jag kan få en plats i truppen i alla fall. Samtidigt ska man inte stressa för mycket heller, jag har ju knappt varit här en dag ens, säger han.

Publicerad 2011-09-07 kl 23:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons