POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Red Bull betalar för att stoppa fansen ramsor

Foto: SCANPIX

Det är inte bara i Sverige som det ibland sjungs olämpliga ramsor på läktarna. I MLS, och främst New York Red Bulls, har supportrarna en ramsa som klubben ogillar. Nu vill Red Bull betala 500 dollar till supportrarna för att få dem att sluta sjunga den.

Olämpliga ramsor på fotbollsläktare är ingenting nytt. Åtminstone inte i Sverige. Men i MLS har de inte haft några större problem med olämpliga läktarsånger. Fram till nu.

Supportrarna till klubben New York Red Bulls har som tradition att ropa "You suck asshole" varje gång motståndarmålvakten gör en utspark. Det har fått MLS-förbundet att reagera.

Som lösning erbjuder sig nu företaget Red Bull att betala supportrarna för att sluta sjunga ramsan. Företaget har kontaktat tre av klubbens organiserade supportergrupper (Empire Supporters Club, The Garden State Ultras och The Viking Army) och erbjudit dem 500 dollar, motsvarande 3300 kronor, för varje match som ramsan inte sjungs.

Och det verkar kunna komma att ge resultat. I ett meddelande till sina medlemmar skriver supportergruppen Empire Supporters Club att: "Vi kan använda pengarna till nästan vad vi vill. Allt från att köpa batterier till megafonen till bussresor".

Publicerad 2013-07-10 kl 18:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå