POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Reporter hotad efter fotbollsmatch

Foto: SCANPIX

En reporter som filmade tumultet i spelargången efter en division 2-match i fotboll i Västerås hotades av supportrar och blev fråntagen mobiltelefonen.
- Det här får inte hända, säger den sportsligt ansvarige i Syrianska IF Kerburan, Isak Turan, till Vestmanlands Läns Tidning.

 

En reporter som filmade tumultet i spelargången efter en division 2-match i fotboll i Västerås hotades av supportrar och blev fråntagen mobiltelefonen. Under måndagen kommer Vestmanlands Läns Tidning att lämna in en polisanmälan.
- Vi har som många andra medieföretag en policy att anmäla alla hot, säger Svante Grahn, administrativ chef på VLT, till journalisten.se.

Efter Syrianskas match mot Akropolis, som slutade 1-2, uppstod tumult mellan spelarna och Akropolissupportrar skrek okvädningsord till publiken. VLT-reportern filmade händelsen med mobilkameran. Syrianskasupportrar hoppade då ner från läktaren och tog reporterns mobiltelefon. Reportern fick inte tillbaka den förrän filmen var raderad.
- Vi ska ha ett styrelsemöte och kommer att se över säkerheten på matcherna för det här får inte hända. Oavsett vem det är där nere som står och filmar så får självklart inte våra supportrar attackera dem, säger Turan till VLT.

Förutom en polisanmälan kommer VLT också att lämna in en anmälan till Arbetsmiljöverket.
- Reportern var där för att göra sitt jobb. Då ska han inte utsättas för hot. Vi kommer att erbjuda honom det stöd han behöver, säger Svante Grahn.

 

Publicerad 2014-06-09 kl 09:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå