Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ribéry insyltad i prostitutionshärva

Med mindre än två månader kvar till fotbolls-VM är Frankrikes största stjärna i blåsväder. Franck Ribéry riskerar åtal misstänkt för att ha haft sex med en minderårig prostituerad.

Bayern München-spelaren Ribéry erkänner, enligt en välplacerad källa, att han har haft en relation med en prostituerade men hävdar att han inte visste att hon var minderårig. Om domaren Andre Dando väljer att väcka åtal mot den 27-åriga landslagsstjärnan, och han sedan döms, riskerar han ett straff från 45 000 euro (runt 440 000 kronor) upp till ett treårigt fängelsestraff.

Ytterligare tre landslagsspelare ska ha förhörts i utredningen gällande förra måndagens tillslag mot en nattklubb i Paris där polisen misstänker att det har förmedlats prostituerade. Den franska tidningen Le Point pekar ut Lyonspelaren Sidney Govou som en av de övriga som kallats till förhör. Enligt tidningen har också Govou haft samröre med kvinnan, men att hon då skulle ha uppnått myndig ålder.

De två övriga landslagsmännen, en som spelar i Spanien och en som tillhör en sydfransk klubb, ska också ha köpt sex av kvinnan. I det ena fallet ska hon även här ha varit minderårig. De båda väntas förhöras senare i veckan.

Fallet uppdagas med bara 50 dagar kvar till fotbolls-VM i Sydafrika. Det franska fotbollsförbundet vill ännu inte bedöma händelsen.

- En utredning pågår och jag har ingen information om det. För tillfället är det inte möjligt att kommentera det, säger förbundets ordförande Jean-Pierre Escalettes.

TT

Publicerad 2010-04-19 kl 21:13
Annons
Annons
Annons