Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Rio Ferdinand kan flytta till City – i USA

Foto: AP

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand till City?! Inte Manchester City, men nästan. Det ryktas att veteranen är aktuell för New York City – som delägs av Manchester City.

Inför säsongen skrev Rio Ferdinand på ett ettårs kontrakt med Manchester United som alltså går ut i sommar, och det har redan börjats rykta om nya klubbadresser för den snart 35-årige mittbacken.

Det är goal.com som skriver om intresse från USA och MLS – och i det ryktet finns en pikant detalj. Den klubb som nämns är nämligen det senaste tillskottet till MLS, New York City. Klubben delägs av Manchester City som tillsammans med baseballaget New York Yankees köpt spelrätten i MLS.

Som sportchef har före detta Manchester City-mittfältaren Claudio Reyna utsetts och nu sägs han alltså ha Ferdinand i siktet. Det finns dock en detalj som komplicerar affären.  New York City FC kommer att gå med i MLS först 2015 så för Ferdinand gäller det att få ytterligare en förlängning med United innan en flytt till New York kan bli aktuell, alternativt hitta en annan korttidslösning innan New York kan bli aktuell som ny klubbadress.

Publicerad 2013-10-21 kl 09:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons