Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Roberto Carlos: ”Corinthians våldsamma fans drev Ronaldo till att sluta”

Ronaldos förre lagkamrat Roberto Carlos menar att Corinthians fans drev Ronaldo till att sluta med fotbollen.
- Det var en av anledningarna, säger Carlos.

Den brasilianske vänsterbacken Roberto Carlos har lämnat Corinthians för ryska Anzhi. Efter att ha blivit hånad och hotad av Corinthians supportrar kände inte brassen att han kunde stanna i klubben längre.

Nu påstår Roberto Carlos att de våldsamma fansen var en faktor när legendaren Ronaldo bestämde sig för att sluta med fotbollen tidigare i veckan.

- Det var en av anledningarna till att Ronaldo lämnade Corinthians. Han väntade på att jag skulle bestämma mig för att lämna innan han gjorde det. Ingen ska behöva gå igenom sånt här, säger Roberto Carlos till brasiliansk radio.

Carlos syftar på vissa Corinthians-supportrars våldsamma reaktioner på att klubben åkte ur Copa Libertadores. Spelare och klubbrepresentanters bilar blev sönderslagna och hätska slagord skrevs på klubbhusets väggar.

Ronaldo själv har inte påstått att det var fansen som gjorde att han la av – men Carlos är säker på sin sak. Han får även backning av den förre landslagsspelaren Viola som också tror att Ronaldo la av på grund av supportrarna.

- Eftersom jag har varit med i fotbollen länge vet jag att Ronaldo inte slutade på grund av sina skador. Han slutade på grund av attackerna från fansen, som verkligen inte är äkta fans. De fokuserade på två spelare: Ronaldo och Roberto Carlos, säger Viola till Globoesporte.

Publicerad 2011-02-17 kl 16:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER