Rosenbergs dubbelsuccé - tvåmålsskytt i Werders premiär

Andra ligor och cuper

Hemma från Spanien - då slog Markus Rosenberg till direkt.
Med två mål fixade han Werder Bremens premiärseger i Bundesliga.

Bundesliga har startat, och den har startat med en svensk succé. Markus Rosenberg blev tvåmålsskytt för Werder Bremen när laget vann mot Kaiserslautern med 2—0 i premiären.

Matchen var mållös fram till 60:e minuten då Rosenberg, som var utlånad till spanska Santander förra säsongen, höll sig framme. Svensken var helt ensam två meter framför mål efter en målvaktsretur och kunde enkelt lägga in bollen i det vidöppna målet.

När Kaiserslautern försökte kvittera fotbollsmatchen passade Rosenberg i stället på att sätta spiken i kistan genom att göra 2—0 efter 81 minuter då 28-åringen vann en nickduell ett par meter framför mål.

Werder Bremens andra svensk, Denni Avdic, fanns inte ens med i truppen.

På andra håll i Tyskland var det dock inte lika glatt. Schalke 04 hoppas på en bättre placering än förra säsongens 14:e, men då krävs en rejäl förbättring från premiären mot Stuttgart. Schalke som tappade målvakten Manuel Neuer till Bayern München släppte in tre mål och förlorade med 0—3. I övrigt spelade Augsburg och Freiburg 2—2, Wolfsburg vann på bortaplan mot Köln med 3—0 och Hannover vann över Hoffenheim med 2—1.