Rött kort och missad straff mellan Bayern och Dortmund

Snart möts de i Champions League-final.

Dortmund och Bayern värmde upp med en spännande sammandrabbning i Bundesliga.

- Den som tror att vi är vänner förstår inte så mycket, säger Hans-Joachim Watzke.

Mario Gomez nickar in 1-1 mot Dortmund.

Framför den mäktiga Südtribune på Signal Iduna Park slog hemmalaget till redan efter tio minuter mot de redan krönta Bundesligamästarna från München. Kevin Grosskreutz mötte upp ett långt svepande inlägg med en volleybredsida och satte behärskat 1-0. Mycket snyggt.

Målet var Bayern Münchens blott fjärde insläppta på bortaplan i ligaspelet den här säsongen.

Revanschen kom efter 25 minuter när Mario Gomez smög fram mitt emellan mittbackarna Subotic och Santana. Den reslige anfallaren blev helt ren och nickade in 1-1 tämligen enkelt.

Efter en timmes spel fick Borussia Dortmund straff sedan Boateng tagit bollen med handen. Men Robert Lewandowski, som ju gjorde fyra mål i CL-semin mot Real Madrid, missade. Eller rättare sagt, Manuel Neuer dök ned till sin vänstra stolpe och räddade skottet.

Några minuter senare satte Rafinha en armbåge rakt i ansiktet på Jakub Blaszykowski, varpå domaren inte hade något annat val än att ge honom sitt andra gula kort för kvällen. En klar varning, som alltså ledde till utvisning. Men trots en man mer på planen kunde Dortmund inte bryta dödläget och vinna matchen.

- Den som tror att vi är vänner, eller att det här skulle bli en vänskapsmatch, förstår inte så mycket om Borussia Dortmund. Och inte om Bayern München heller, säger Dortmund-vd:n Hans-Joachim Watzke apropå den griniga stämning som genomsyrade hela tillställningen.

Tidigare på lördagen säkrade Bayer Leverkusen en plats i höstens Champions League via 2—0-vinst mot Nürnberg.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Subotic, Santana, Schmelzer - Sahin, Kehl - "Kuba", Gündogan, Schieber - Lewandowski.

Bayern München: Neuer - Rafinha, Boateng, van Buyten, Contento - Shaqiri, Tymoshchuk, Gustavo, Alaba - Pizarro, Gomez.

Publicerad 2013-05-04 kl 20:55