POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Rubeln rasar - Wernbloom och Elm sitter ändå säkert

Foto: Scanpix

Rysslands ekonomi rasar efter att valutan minskat med hälften av sitt värde. Pontus Wernbloom och Rasmus Elm kan ändå sitta trygga i det ryska kaoset.
– De får betalt enligt eurovärdet, så de är säkrade, säger spelarnas agent Patrick Mörk.

Trots en chockhöjning av styrräntan så har den ryska valutan rubeln kollapsat. De senaste åren har de ryska pengarna nästan sjunkit med 50 procent av sitt värde. Nu riskerar landet mindre oljeintäkter och kapitalflykt, något som kommer att påverka rysk fotboll i framtiden.

I CSKA Moskva sitter svenskarna Pontus Wernbloom och Rasmus Elm på kontrakt, avtal som inte påverkas av det ekonomiska raset.

– Både Pontus och Rasmus får betalt enligt eurovärdet, så dem är säkrade. Deras privata ekonomier påverkas inte, men sen är det ju tufft för klubben, säger spelarnas agent Patrick Mörk. 

I och med att flera utländska spelarnas löner är kopplade till eurovärdet så betyder detta en fördubblad kostnad klubbarna då ryska valutan halverats. Detta är något som Mörk tror kommer påverka rysk fotbolls framtid negativt.

– Det blir såklart bekymmersamt för dem. Men det här är ändå ett läge där de stora ryska klubbarna har så pass bra ekonomier att det inte har problem att värva alla svenska spelare, förrutom Zlatan.

Du har tidigare pratat med oss på Fotbollskanalen om att svenska spelare har fått ett bra rykte i Ryssland, och att du trodde att många fler skulle följa efter de närmsta åren. Tror du att det blir något stopp nu när ekonomin ser ut som den gör?

Att plocka in utländska spelare innebär ju en dubbelkostnad för dem nu. Så någon svenskvåg till rysk fotboll är inte att förutspå som det ser ut idag.

Förrutom Wernbloom och Elm spelar också Kim Källström och Andreas Granqvist i den ryska ligan.

Publicerad 2014-12-17 kl 12:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå