Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Rydström intervjuar Elm: "Jag kommer tillbaka"

I nyaste numret av Offside har KFF:s lagkapten Henrik Rydström intervjuat Viktor Elm inför flytten till Heerenveen.
- Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att komma tillbaka, säger Elm innan han drar mot Holland.

Offside tar i sitt senaste nummer ett grepp på de svenska utlandsproffsen i fotboll. Såväl före detta som nuvarande och blivande utlandsproffs intervjuas.

I en artikel är det Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström som intervjuar Viktor Elm strax innan mittfältaren som gjorde 15 mål i allsvenskan ska ge sig av för att börja ett nytt fotbollsliv i holländska Heerenveen.

Den bild som målas upp är den av en bestämd och ödmjuk Viktor Elm, som erkänner att han inte alltid känner sig helt bekväm.
- Jag är på en viss nivå här i Kalmar. I landslaget är jag längst ner. Jag håller ganska låg profil i landslaget – i den sociala hierarkin. Många i landslaget är väldigt starka, även om det är lätt att prata med dem en och en så är det inte alltid jätteenkelt, säger Elm om att vara en del av det svenska landslaget som han fick debutera i under året tack vare sin succésäsong.

Elm försvinner från Kalmar som Bosmanfall, något som inte alltid är okontroversiellt. Men Elm har inget dåligt samvete gentemot klubben.
- Jag vet inte om jag ska säga det här. Men det känns bra. Det gör det. Om jag ska göra rätt för mig ska andra också göra rätt för sig. Jag gav Kalmar FF chansen, absolut. Om de hade tänkt lite längre än vad näsan räcker hade jag förlängt kontraktet. Och jag har gjort rätt för mig. Jag tycker verkligen att jag har bidragit till det här SM-guldet.

Men Viktor Elm utesluter inte för en sekund att han kommer återvända till Kalmar FF.
- - Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att komma tillbaka, säger han.

Att hans genombrott har get genklang i Europa råder det ingen tvekan om. Innan han ens har gjort sin första match för Heerenveen finns det klubbar som vill köpa honom från holländarna.
- Det hörde av sig klubbar nu på slutet också, en agent ringde och undrade om jag visste vad Heerenveen ville ha för mig, de var redo att köpa. Men jag hade ju ingen aning.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand hade såklart gärna sett att han hade fått behålla sin mittfältsstjärna, och tyckte att Viktor Elm borde ha stannat en säsong till för att utvecklas än mer och sedan kunna gå till en större liga än den holländska.

Men Elm själv håller inte riktigt med.
- Innan har han sagt: »Du måste dominera i Allsvenskan innan du kan flytta till Holland för det klarar du inte annars.« Och nu när jag gjort det så pass bra i Allsvenskan är Holland för dåligt. Jag förstår honom inte i det här fallet, säger han.

Den holländska säsongen drar igång igen efter vinteruppehållet i helgen. Då möter Heerenveen Feyenoord och om Viktor Elm finns på plan återstår att se.

Offsides senaste nummer finns ute till försäljning i handeln nästa vecka.

Publicerad 2009-01-14 kl 08:05
Annons
Annons
Annons