Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

SÅ GICK DET FÖR TURKIET ALL STARS: "Kanske gör liknande nästa år"

Det beryktade Turkietlägret för kontraktslösa svenskar var lyckat, tycker initiativtagaren Hasan Cetinkaya.
- Vi kanske gör något liknande nästa år, säger han till fotbollskanalen.se.

Ni minns förstås Sveriges hetaste snackis under transferfönstret i vintras. En grupp spelare som antingen stod utan kontrakt eller ville bygga upp sin fysik inför seriestarten åkte till Antalyakusten, för att träna och spela fotboll i ett nykomponerat lag.

I medierna lanserades upplägget som en ”säljskapsresa” och ”Swedish all stars” blev samlingsnamnet på de vitt skilda individer som följde med på trippen.

- Det var väl ganska kul att man skrev om det på det sättet. Men i första hand handlade det om att hjälpa killarna. Jag har själv spelat fotboll i många år och vet hur marknaden fungerar. Så fort man har en svacka eller blir skadad försvinner intresset från agenter och klubbar. Nu gav vi grabbarna chansen att visa upp sig eller att helt enkelt hålla igång träningen, säger Hasan Cetinkaya.

Ihop med agenten Oliver Cabrera var det han som arrangerade den mellan två och tre veckor långa hotellvistelsen, plockade in utrustning, ordnade med matcher mot utländskt motstånd och skötte mellanhavandena med scouter på plats.

- Ett 24-timmarsjobb. Det var massvis att göra hela tiden och det kändes nästan som att man drev ett riktigt fotbollslag, säger Cetinkaya.

Han hävdar att det stora flertalet inbjudna spelare var nöjda med sin vistelse i Turkiet, och öppnar för liknande arrangemang även i framtiden.

- Kanske det. Det är för tidigt att spekulera i sådant, men varför inte? Kan jag ställa upp så gör jag gärna det, men ingenting är planerat.

Om det blir en repris på resan – vad kan man i så fall göra annorlunda?
- Vi var nog inte så förberedda på att det skulle bli ett så stort intresse hemifrån. Spelare ringde hela tiden och ville åka ner. Det är möjligt att man ordnar en testmatch eller liknande, och så sållar man lite. De som gör bäst ifrån sig stannar kvar på hela lägret.

Något annat?
- Ja, man kan alltid förbereda med lite bättre motstånd till matcherna och försöka ordna så att fler scouter kommer och tittar. Men det är som sagt inte säkert att vi gör om hela grejen.

Vad är dina egna tankar så här efteråt?
- Att det var värt det. Alltihop kostar väldigt mycket, både i tid och pengar. Men jag är glad över att ha varit med om det här, säger Cetinkaya.

Publicerad 2010-04-06 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons