Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Så ska Umeå ta sig till Champions League-final

Orutin fällde Umeå mot nykomlingen Jitex. Men ren och skär vilja ska ta "det nya Umeå" till final i Champions league.
- Vi vill visa att vi är ett bra lag i år, säger klubbens veteran Anna Paulson.

Umeå är inte längre det lag det en gång var. Då, när de vann sju SM-guld och två guld i Uefa Womens cup under 2000-talets första åtta år, var det ingen som trodde att segermaskinen skulle bli rostig. Men i fjol, efter stjärnan Martas flytt till USA samt ekonomiska problem, missade klubben SM-guldet för första gången på fyra år.

Den här säsongen, med hälften av spelarna födda på 1990-talet, inledde Umeå damallsvenskan med en 0—1-förlust borta mot nykomlingen Jitex i måndags.

- Lite orutin som lyste igenom hos oss, men sen var vi inte riktigt med i matchen. Vi vann inga andrabollar och hade alldeles för hög felprocent på passningar, säger landslagsbacken Anna Paulson till TT.

- Vi går in för att vinna matchen och kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill vara på. Klart man är lite besviken, men det gäller att släppa den matchen och tänka på lördagen.

Då spelas den första semifinalmatchen i Champions league mot Lotta Schelins Lyon.

TT: Vad är det egentligen som talar för det nya och unga Umeå?

- Vi vet hur det gick sist vi var i Frankrike och fortsätter vi spela och maler på vet vi att vi kan få in mål och kan vinna. Det är vår vilja som talar för oss, säger Paulson.

Trots sina 26 år är hon en av lagets mest rutinerade spelare. Paulson var med under storhetstiden och då Umeå för två år sedan spelade 1—1 borta mot Lyon och sedan tog sig vidare till final där det blev förlust mot Frankfurt.

- Lyon har många skickliga spelare, de har Lotta och två nya norskor. Det är ett skickligt lag så det blir tufft för oss, Lotta är en snabb och duktig forward, så henne får man se till att vara med på det, säger Paulson.

Returen spelas den 18 april på Gammliavallen i Umeå, något Lotta Schelin ser extra mycket fram emot.

- Jag har aldrig spelat mot ett svenskt lag med Lyon. Det ska bli otroligt roligt. Samtidigt är det en dröm att få komma hem och förhoppningsvis klara av en semifinal mot Umeå, säger hon till SVT.

TT

Publicerad 2010-04-09 kl 12:23
Annons
Annons
Annons