Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Sadiku gör succé i skrällaget Mersin - öppnar för svenska landslaget: "Stänger inga dörrar"

Foto: SCANPIX

Loret Sadiku, här i HIF-tröjan.

Loret Sadiku gör succé i skrällaget Mersin som ligger tvåa i den turkiska ligan. Nu öppnar den tidigare HIF-spelaren för spel i det svenska landslaget.
- Jag stänger inga dörrar, säger Sadiku till fotbollskanalen.se.

Helsingborgs viktige försvarare Loret Sadiku lämnade klubben i somras och flyttade till Mersin i den turkiska ligan. Nykomlingen har gjort succé i säsongsinledningen och ligger på en andraplats efter sju spelade omgångar - före lag som Fenerbahce och Galatasaray.
- Det här har varit ett perfekt steg för mig. Jag får ett stort förtroende i ett bra lag. Vi jobbar hårt för varandra. Vi har tränat mycket kondition och springer sönder våra motståndare. Senast (mot Erkan Zengins Eskisehirspor) låg vi under med 2-0 och i andra halvleken fick vi en utvisad och gör tre mål. Det är riktigt bra, säger Sadiku till fotbollskanalen.se.

Loret Sadiku har spelat samtliga minuter för Mersin hittills i ligan. Han har varit en viktig kugge i lagets starka insatser i säsongsinledningen.
- Jag hade inga förväntingar alls, bara att jag skulle spela. Och det kan man ju inte garantera. Men jag visste att tränaren gillade mig sen innan, säger han.

I mötet med Kardemir Karabukspor stod Loret Sadiku för ett riktigt drömmål som fick jämförelser med Roberto Carlos att lyftas. 23-åringen slog till med en otagbar yttersida som seglade in i målet.
- Jag får bollen och väggspelar och tänker skjuta men där nere och få en retur. Men vänstern talade för sig själv, säger Sadiku.

Vad sa lagkamraterna efter den fullträffen?
- Nä, de höll på; Var det inlägg? Var det inlägg?, skrattar han.

Kort efter att Loret Sadiku skrivit på för Mersin kom även lagkamraten från Helsingborg, Abdul Khalili.
- Det är jätteviktigt. I början gick vi bara med varandra. Det gör det mycket enklare. Vi behöver knappt prata för att vi känner varandra så väl, säger Sadiku till fotbollskanalen.se.

Hänger ni mycket även utanför fotbollen?
- Nä, inte så. Han bor på 4:e våningen och jag på 12:e så vi ses ju varje dag. Men man går ner och snackar lite skit och sen går man upp igen.

Efter Loret Sadikus succé i Helsingborg var det många som ville se honom i det svenska landslaget. Erik Hamrén hörde då av sig och pratade med den lovande försvararen.
- Han sa att de tror på mig och så. Om de varit lite på kanske jag hade valt annorlunda, säger Sadiku.

Eftersom han aldrig blev uttagen av Hamrén så valde Sadiku spel med föräldrarnas födelseland Albanien som låg på mer än Sverige. Men ännu har han inte debuterat för det albanska landslaget. Däremot har han spelat träningslandskamper med Kosovo, hans födelseland. Kosovo är dock inte medlem i Fifa och får därför inte spela tävlingslandskamper, det innebär att Sadiku fortfarande kan välja vilket land han vill representera. Och det betyder att Sverige fortfarande är ett alternativ.
- Det är klart, jag stänger inga dörrar. Men just nu känns det inte så aktuellt, säger Sadiku.

När Loret Sadikus tidigare tränare Jonas Thern gästade podcasten Lundh sa han att han gråter över att talangen valde bort Sverige och menar att det kunde ha varit en spelare att bygga det svenska landslaget kring.
- Det är stort att han säger så. Det gör mig bara jätteglad. Jag har honom att tacka för mycket i min utveckling, säger Sadiku till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-29 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons