Safari förlorare i cupfinalen - Basel torskade efter två röda

Andra ligor och cuper

Behrang Safari och hans Basel förlorade den schweiziska cupfinalen efter stor dramatik. Matchen gick till förlängning där Zurich kunde vinna med 2-0 med två man mer på planen.

FC Zurich firar vinsten i cupfinalen.

Ligasexan FC Zurich är mästare i den schweiziska cupen efter en 2-0-seger över Basel. Svenske Behrang Safari spelade matchens alla 120 minuter i förlusten.

I den 67:e minuten fick Basels Gaston Sauro rött kort direkt. Med tio man försvarade sig Basel till en förlängning. Väl där blev det än tyngre när Giovanni Sio fick sitt andra gula kort och fick lämna planen sju minuter in i förlängningen. Med nio spelare orkade inte Basel stå emot och Mario Gavranovic kunde avgöra med två mål.

Basel får nu fokusera på ligan istället. Där toppar man med 59 poäng, fyra före Grasshoppers på andraplatsen.

Publicerad 2014-04-21 kl 17:28