Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Safari plockade bort Djuric: "Vi hade en och annan duell"

Behrang Safaris Basel tog en fin skalp mot ligaettan Zürich på söndagen. Safari stod för en målpass - och plockade bort Dusan Djuric.
- Jag gick väl vinnande ur de flesta duellerna, säger han till fotbollskanalen.se.

Behrang Safaris Basel har gått lite upp och ner i schweiziska ligan. Men på söndagen tog ligatvåan en fin skalp när de slog ligaettan Zürich och minskade gapet till två poäng. Zürich hade Dusan Djuric på plan.
- Vi hade en och annan duell. Jag kom väl vinnande ur de flesta, säger Behrang Safari.

Djuric blev utbytt efter 67 minuter. Safari var kvar på plan hela matchen och hann bland annat med att spela fram till mittfältarens Gjasulas 1-1-mål.
- Jag tryckte fram längs kanten och fick bollen av en av mittfältarna. Sedan slog jag ett inlägg som gick upp och sedan dök ner. Mittfältaren som kom in i straffområdet fick den faktiskt på fötterna, säger Safari.

Behrang Safari var med landslaget i Österrike men vänsterbacken fick inte spela en enda minut i landskampen trots fin form på träningarna.
- Det är klart att det är tråkigt. Jag har ingen aning om var jag står, jag har inte fått höra någonting från förbundskaptenerna, säger han.

I Basel har Safari en väldigt offensiv roll på sin vänsterkant. När han kommer till landslaget gäller det att snabbt ställa om till ett mer defensivt tänk. Det kan vara svårt ibland.
- Det är ett annat spel. Tänk dig själv att du spelar en jävla massa matcher med spring längs kanten. Sedan kommer du till landslaget. Det gäller att tima rätt. I dag gjorde jag nästan mål inne i straffområdet.

Publicerad 2009-02-22 kl 19:56
Annons
Annons
Annons