POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Safari tar smärtstillande efter fotoperationen: ”Det får man leva med”

Fotoperationen var lyckad för Behrang Safari. Nu har landslagsbacken gjort comeback – men än är han inte helt hundra.
- Det är klart att man har lite ont, säger han till fotbollskanalen.se.

I februari slet Behrang Safari av flera ledband i foten vilket gjorde att han tvingades till operation och var borta i EM-kvalmatchen mot Moldavien. Safari har nu genomgått sin rehab och gjorde sin första hela match för Basel i helgen. Han säger att det överlag känns bra – även om formen är en bit bort.

- Foten känns väl helt okej. Det gäller bara att försöka hitta formen. Man är inte i hundra procent form, så det gäller att komma in i det så snabbt som möjligt. Men det kommer med matcherna.

Samtidigt säger Safari att han fortfarande plågas något av smärtan i foten, och att han tar smärtstillande för att kunna spela matcher.

- Det är klart att man har lite ont, men det får man leva med tills det går över. Man tar väl någonting, men det är inte jättesmärtsamt.

Safaris framtid i Basel är annars oklar. Hans kontrakt med klubben går ut till sommaren, och de har fortfarande inte kommit överens om någon förlängning. I februari sa Safari till fotbollskanalen.se att allt lutade åt att han lämnar. Någon förändring sedan dess har inte skett, säger han nu, och menar att han fortfarande kan bli kvar i klubben.

- Än så länge är allt öppet. Det är klart att man vill testa på något nytt. Men det är inget som är säkert än så länge. Vi får helt enkelt vänta och se.

Hans klubblag Basel toppar schweiziska ligan med tre poäng, men har släppt in Zürich i titelracet efter att man tappat poäng i två raka matcher. Vinner man ligan är ju en bonus att laget får en enklare väg att kvala in till Champions League, något som Safari menar är viktigt.

- Den är oerhört viktig. Att spela i Champions League vore både kul och viktigt, så det är högsta prioriteringen nu.

Publicerad 2011-04-19 kl 17:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå