Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Santos bekräftar – har accepterat två bud på Neymar

Foto: AP

Neymar, Santos

En långdragen transfersaga kan vara på väg mot sitt slut. Santos bekräftar nu att man accepterat två olika bud på Neymar.

Nu är det upp till superstjärnan att välja.

Neymar är den odiskutabelt största stjärnan som spelar utanför den europeiska klubbfotbollen. Frågan har inte varit om, utan när han skulle ta klivet från Santos till någon av de europeiska storklubbarna.

Andra klubbar har nämnts i samband med 21-åringen, men det har hela tiden sagts att det är Real Madrid eller Barcelona som kommer att bli hans nästa klubb – där det har sett ut att luta mer mot Barcelona efter att det upprepade gånger rapporterats att Neymar har haft ett preliminärt avtal med klubben.

Efter flera ”falska larm” om at Neymar varit såld verkar det nu hända saker på riktigt. Klubben bekräftade i natt, svensk tid, att man mottagit två bud från olika klubbar och att man accepterat båda – och därmed överlämnat valet av ny klubbadress till Neymar själv.

Santos har inte avslöjat vilka klubbarna som lämnat bud är men det antas vara just Real Madrid och Barcelona. De sistnämnda verkar alltså ha en liten fördel om det stämmer att Neymar skrivit på ett ”för-kontrakt” med dem, men enligt AP ska Reals bud vara högre och dessutom innehålla ett högre lönebud till Neymar som nu i samråd med sina föräldrar ska ta ett beslut om sin framtid.

- Nu ska jag tänka över det här tillsammans med min familj. Jag kan ha bestämt mig om fem minuter, en timme eller tre dagar, sade Neymar till brasiliansk press.

En sak som också talar för Barcelona är att det förkontrakt som  Neymar ska ha med barcelona stipulerar att om han inte går till klubben så tvingas han "böta" runt 30 miljoner euro, knappt 260 miljoner kronor.

Publicerad 2013-05-25 kl 09:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons