Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Säsongen över för Chanko - fick en fraktur på träning

Säsongen är över för Lolo Chanko. Mittfältaren bröt tån på träning – och missar guldrejset i danska ligan.
- Jag fick en riktigt kraftig smäll, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var på fredagen som Chanko klev in i en duell under spel fem mot fem. Han lyckades rensa undan bollen - men lagkompisen hann inte avbryta sin satsning.

- Han gick på skott och trodde att han skulle komma före mig in i situationen. Men jag var först, vilket gjorde att hans spark träffade mig på utsidan av foten.

Till att börja med trodde Chanko att han kunde fortsätta som vanligt, men snart tilltog smärtan alltmer och han tvingades lämna planen och åka till sjukhus.

- Jag kunde inte stödja på benet längre och röntgen visade att stortån var bruten. Det innebär att säsongen är slut för min del, tyvärr, säger 29-åringen.

Frakturen han ådrog sig tar minst tre veckor att läka – och Ålborgs spel i ligan slutar den 16 maj. Klubben ligger för närvarande trea i ligan – men jagas av en hel rad konkurrenter. Bara sex poäng skiljer ned till tabellens åttondeplats.

- Vi inledde väldigt bra i höstas, både jag och laget. Vi ledde serien efter åtta, nio omgångar, före FC Köpenhamn. Sedan fick vi en svacka, som vi tagit oss ur nu. Sammanfattningsvis är jag ändå mycket nöjd med mitt spel, säger Chanko, vars kontrakt med Ålborg sträcker sig över 2012.

Han har ett förflutet i Djurgården, Malmö FF och senast Hammarby. I Aab spelar även Andreas Johansson och Abbas Hassan. Dessutom tränar landsmannen Magnus Pehrsson laget.

Publicerad 2010-04-24 kl 11:02
Annons
Annons
Annons