Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Säsongen över för Ingelsten: "Blir gymmet varje dag"

Säsongen är över för Patrik Ingelsten. Tidigast nästa vår kan den gamle skyttekungen vara redo efter sina svåra knäskador.
- Jag får börja om från början, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre Kalmarspelaren lämnade allsvenskan för Heerenveen, efter sitt succéår med 19 mål och SM-Guld 2008. Sedan dess har fotbollslivet gått upp och ner för 29-åringen, som efter sin sejour i Eredivisie flyttade till norska Viking.

Där såg det ut som att karriären skulle få ett lyft – men i augusti 2010 vred Ingelsten knäskålen ur led i en seriematch mot Start. Skadan var mycket obehaglig och framtvingade två operationer på kort tid för svensken. Först på grund av knäskålen, och sedan för att en bit brosk hade lossnat inne i knäet.

Men rehabiliteringen tar längre tid än förväntat och nu säger Ingelsten att säsongen är över för hans del.

- Ja, jag hade förhoppningar om att komma igång i höst igen. Men det har väl har gått långsammare än vi hoppats, så vi tog ett beslut här i dagarna att inte det blir någon mer fotboll i år, utan vi siktar in oss på 2012, säger Ingelsten.

Han berättar att den första skadan egentligen är helt läkt, men nu handlar det om att bygga upp muskulatur och få tillbaka normalfunktionen i knäet. Annars finns risken för fler bakslag under rehabiliteringen. Det gäller dock att ta det försiktigt och i nuläget får han inte ens jogga.

- Det är gymmet varje dag som gäller, och så har det varit i drygt ett år. Man börjar bli van. Men nu ska jag komma i så bra form som möjligt inför försäsongen till vintern.

Det låter ändå som att du kan komma tillbaka från skadan?
- Ja, läkaren som opererade mig för broskskadan sade att 75 procent blir helt återställda efter ett sådant ingrepp. Av de övriga 25 procenten är det lite olika och styrs av hur mycket smärta man klarar av. Mina förhoppningar är goda, men det kommer att ta tid, och man får bygga upp kroppen ordentligt. Börja om från början helt och hållet, säger Ingelsten.

Publicerad 2011-09-21 kl 15:30
Annons
Annons
Annons