POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Satsning på femåringar får kritik - klubben kontrar: Ingen elitsatsning

Vasalund kritiseras för en uppdelning av sina spelare redan i fem och sexårsåldern - men klubben slår tillbaka,  "Vasalund bedriver ingen elitsatsning för 6-åringar", skriver man på sin hemsida.

Solnaklubben Vasalund delar upp sina femåriga fotbollspojkar i två lag - ett sämre och ett bättre. Strategin får hård kritik av flera föräldrar och även Stockholms fotbollsförbund har reagerat, skriver Dagens Nyheter.

-Min första tanke var uppgivenhet. Trots allt vi gör och allt vi pratar om verkar vi inte komma vidare, säger Urban Helsing, föreningsutvecklare på förbundet till DN.

Vasalund skriver på sin webbplats att man erbjuder pojkar som nått längre i sin utveckling "en plats i en nivåanpassad grupp".

Klubbens utbildningsansvarige Tobias Celedon säger dock att det inte handlar om någon elitsatsning. I stället är tanken att gynna dem som inte hunnit lika långt.
-Resultaten som vi sett de senaste två åren är att de andra grupperna kommer i kapp på ett annat sätt, säger han till DN.

Och på klubbens hemsida slår Vasalunds ordförande Niclas Fröberg tillbaka mot kritiken som han tycker är orättvis. I dagens upplaga av Dagens Nyheter framställs det som att föreningen bedriver en elitsatsning för 6-åringar, något som inte alls stämmer. Vasalund tror inte ens det är möjligt vid denna ålder se en kommande talang eller inte. (...) Vasalund bedriver ingen elitsatsning för 6-åringar och bestrider starkt denna journalistiska vinkling för att kunna skapa en missvisande bild av vår verksamhet – Vasalund anser att alla ska få möjligheten att utvecklas på sin rätta nivå och med glädje bli så bra fotbollsspelare som möjligt, skriver han. 

 
 

Publicerad 2013-01-10 kl 09:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå