Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Schalke rasar mot polisen efter pepparsprays-raid mot fans

En provokativ flagga fick polisen att agera under Schalkes match mot PAOK. De stormade in bland de tyska fansen och använde pepparspray. Nu rasar klubben och deras fans mot polisens arbete.

Schalke 04 rasar mot polisens insats under hemmamatchen mot PAOK i Champions League-kvalet på onsdagen. En insats som slutade med att många Schalke-fans tvingades få läkarvård efter att polisen använt pepparspray mot dem.

Det hela startade när några av Schalkes fans plockade fram en makedonsk flagga för att provocera de grekiska fansen. Ett stort antal poliser gick då in i Schalkes klack för att ta bort flaggan men stötte på motstånd. Polisen bestämde sig då för att använda pepparspray mot fansen.

- Dethär tillvägagångsättet var helt oproportionerligt. Vi kan varken gå med på det eller ha förståelse för det, säger Schalkes vd Peter Peters i ett uttalande.

Polisen försvarade sig senare på torsdagen. Enligt polischef Klaus Sitzer fanns en kraftig hotbild där de två tusen tillresta PAOK-fansen lär ha hotat att ta sig ned på planen för att nå fram till Schalkefansens kortsida och ta bort flaggan. Schalkes supportergrupp lär ha vissa band till den makedonska klubben Vardar Skopje.

Grekland har haft en lång konflikt med Makedonien om namnet på landet. Grekland menar att Makedonien är en benämning på en region och inte ett land. Merparten av just regionen Makedonien ligger i Grekland och därför anser man att det är fel att det ex-jugoslaviska republiken kan använda sig av det.

Matchen slutade 1-1. Ifjol portades PAOK:s fans från tre hemmamatcher i Europa League efter oroligheter i ett möte med Rapid Wien.

Publicerad 2013-08-22 kl 18:34
Annons
Annons
Annons