Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Se norska lagets stenhårda regler - utegångsförbud efter midnatt och ingen alkohol

Foto: AP

Ingen mössa vid matbordet och utegångsförbud efter midnatt.

Kjetil Rekdal inför hård disciplin i Vålerengen.

- Det måste vara ordning och reda, säger han till Dagbladet.

För två veckor sedan tog Kjetil Rekdal över Oslo-laget Vålerengen som förra säsongen slutade på åttonde plats i den norska ligan. Nu menar den nye tränaren att det är för dålig disciplin i laget och därför har 44-åringen gjort en lista med 15 regler som spelarna måste följa. Tidningen Dagbladet har publicerat samtliga punkter - bland annat får spelarna inte ha mössa på sig vid matbordet och varje dag måste alla hälsa genom att ta varandra i hand. Dessutom får inte spelarna vara ute efter midnatt och de kan även glömma att dricka alkohol.

- Ska du lyckas måste du ha disciplin. Speciellt här eftersom du har många utmaningar i en klubb som Vålerengen och jag tror att det måste finnas ett tydligt regelverk som folk måste förhålla sig till, säger Rekdal till Dagbladet.

Här är Vålerengens 15 regler:

1. Hälsa på varandra

Vi hälsar på varandra varje dag - med handhäslning!

2. Möten

Var fem minuter tidig till avtalade möten.

3. Samling inför träning

När frukost serveras är det obligatoriskt och samling är senast 08.55. Vi äter frukost 09.00. När inte frukost serveras är det samling i omklädningsrummet senast en timme innan träningen börjar. Dock inte på lördagar, då är det samling 30 minuter innan träningen börjar.

4. Förberedelser inför träning

Förberedelser inför träning sker varje dag i gymmet, cirka 20-30 minuter. Fotbollsträningen börjar klockan 10.30.

5. Omklädningsrummet

Alla ansvarar för att omklädningsrummet är städat. Vi byter platser i omklädningsrummet var tredje månad. Klubben bestämmer vilka som delar rum när vi bor på hotell.

6. Träningskläder

Inga träningskläder ska ligga i omklädningsrummet, inklusive fotbollsskor och joggingskor. Endast tofflor får vara i omklädningsrummet. Alla måste använda samma träningskläder som man får av klubben och materialförvaltaren. Till exempel inga vita strumpor eller Adidas-underkläder.

7. Träning

Spelarna ansvarar själva för att fylla sina vattenflaskor inför varje träning. Vid spel är benskydd obligatoriskt. Alla går tillsammans ut på träningsplanen och går även tillsammans av planen efter att tränaren har sagt till. Undantag: vid individuell träning.

8. Efter träning

Alla måste byta om och äta lunch direkt efter träning, innan du får behandling eller ska träna extra.

9. Arbetstid

Man får inte planera in privata saker som kan gå ut över träningar. Om man har fått godkänt av någon ledare är det möjligt att göra privata saker mellan 13.30-15.00.

10. Skada/sjukdom

Spelarna ansvarar för att ringa läkare Eirik Bjaerke senast 08.30 vid skada eller sjukdom. Vid sjukdom ska spelaren så snabbt som möjligt besöka klubbens läkare. Spelarna ansvarar för att genomföra ett förebyggande program. Ingen spelare lämnar innan man har pratat med Eirik om en plan.

11. Fritid

Under matchsäsongen får inte spelarna vara ute efter midnatt. Om man vill vara ute längre måste man fråga ledare Stein Hoff.

12.Alkohol

Det är förbjudet att dricka alkohol under säsongen

13. Generellt

Ingen snus på jobbet.

Ingen mössa vid matbordet.

Ingen mobiltelefon i omklädningsrummet.

Ingen mobiltelefon på matchdagen från samling till matchen är slut.

14. Gula och röda kort

Vi ska spela tufft, men regelrätt. Vi är engagerade men respekterar domarens beslut. Onödiga gula eller röda kort, som osportsligt uppträdande och att skälla på domaren är inte acceptabelt.

15. Respekt för ledarna

Som professionell spelare i Vålerengen förväntas:

Att du ska vara en förebild.

Att du respekterar ledarnas beslut.

Att du utför uppgifterna som du blir tilldelad att göra med den största självklarheten och för klubbens bästa.

Konsekvenser

Blir värderade i varje enskilt fall. Det hårdaste straffet man kan få av ledarna är att bli avstängd från truppen till match.

Publicerad 2013-01-22 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons