Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Seger för Liverpoolduon i indiska ligans premiär - Ljungberg skadad

Fredrik Ljungberg var skadad när den nya indiska fotbollsligan sparkade igång. Istället ledde de gamla Liverpoolprofilerna Luis Garcia och Josemi sitt Atletico de Kolkata till seger mot Mumbai City.

Förväntningarna har succesivt vuxit sig starkare sedan de mångåriga planerna på att starta en ny stjärnspäckad liga i Indien till sist realiserade. Under de kommande tre månaderna ska åtta lag göra upp om mästartiteln genom seriespel, och många stora profiler har lyckats till de olika lagen i marknadsföringssyfte.

Det rör sig inte om några direkt nutida stjärnor, utan i de flesta fallen är det snarare fotbollspensionärer som snörat på sig skorna för en sista strid när "Indian Super League" ska etableras i världens näst folkrikaste nation.

Även två svenskar har värvats in till ligan, och det handlar om den förre AIK:aren Bojan Djordjic som säkerligen rider på sitt renommé som ungdomsspelare i Manchester United. Och om Fredrik Ljungberg som ju var världskänd under många säsonger med Arsenal.

På söndagen var tanken att "Freddie" skulle göra debut när hans Mumbai City premiärspelade mot Atletico de Kolkata, men 37-åringen tvingades lämna återbud på grund av en skada. Istället vann Kolkata, som har sitt säte i 17-miljonerstaden Calcutta, med 3-0, efter mål av Fikru Lemessa, Borja Fernandez, tidigare i Getafe, och Arnal.

Men om dessa herrar inte får några igenkänningsklockor att ringa hos den breda fotbollspubliken i Sverige, lär det vara annorlunda med lagkaptenen och högeryttern Luis Garcia. Han är känd för sina sejourer i Barcelona, Atletico de Madrid och Liverpool.

En annan spelare som funnits med högsta nivå är mittbacken Josemi, som bland annat var lagkompis med Luis Garcia under tre säsonger på Anfield i mitten av 00-talet.

Publicerad 2014-10-12 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons