Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Segerström sänkte misstänkta fuskklubben: "Absolut inga målvaktstavlor"

Stabaeks storseger mot FK Tirana utreds av Uefa i den omtalade spelskandalen. Svenske Pontus Segerström gjorde två av norrmännens fyra mål, men minns inget underligt med matchen.

- Det var verkligen inga tavlor, så att man tänkte ”wow”, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Veckan före 4-0-resultatet spelade Stabaek på bortaplan i Albanien. Den gången blev resultatet i Champions League-kvalet 1-1.

- Men vi kände redan då att vi skulle ta dem på hemmaplan. Där är vi starka och kan lägga i en ytterligare växel, säger Segerström.

Av de ursprungliga 40 granskade matcherna, riktar sig Uefa nu in på fem olika klubbar. Utöver FK Tirana rör det sig om albanska Vllaznia, lettiska Dinaburg, IB Ljubljana från Slovenien och ungerska Budapest Honved, skriver TT.

Pontus Segerström berättar att han inte upplevde att returmötet, där även Fredrik Berglund och Pontus Farnerud nätade, var konstigt på något vis.

- Bäst kommer jag ihåg mina egna mål, förstås. Det var efter hörnor båda gångerna. Vid ena tillfället försökte Tirana rensa undan bollen, men sedan spelades den in i boxen utifrån. Sådant som händer helt enkelt. Jag stod vid bortre stolpen och slog in den.

Han fortsätter:

- Sedan var det ett skott långt utifrån, som jag styrde till. Det är svårt att se hur målvakten kunde ha agerat annorlunda.

Svensken konstaterar att man självklart börjar fundera när de här uppgifterna kommer fram, men att känslan där och då inte pekade på något medvetet fusk.

- Jag har aldrig tänkt tanken. Samtidigt är det ju jättesvårt att veta hur raffinerat man kan bete sig i ett sådant läge. Men jag tror faktiskt inte att det var något felaktigt eller udda. Inte så att man reagerade, säger Segerström.

Publicerad 2009-11-25 kl 18:01
Annons
Annons
Annons