Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Shakhtars president: "Spelarna kommer lida mest"

Foto: AP

Efter att sex spelare gömde sig i Franrike efter träningslägret i Lyon i helgen och inte följde resten av Shakhtar Donetsks trupp tillbaka till Ukraina ryter klubbens president ifrån. 

- De kommer att lida mest av det här, säger Rinat Akhmetov till klubbens hemsida. 

Det var tidigt igår förmiddag som franska källor rapporterade om sex Shakhtar Donetsk-spelare som efter träningsmatchen i Lyon i lördags försvann spårlöst och inte gjorde sina lagkamrater sällskap på flyget hem till Ukraina.

Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra och Ismaily gömde sig undan i Frankrike och vägrade att återvända till Donetsk där proryska rebeller tagit kontrollen över staden. 

Klubbens president, Rinat Akhmetov, hoppas att spelarna tar sina förnuft till fånga.

- Det är sant att sex spelare inte har kommit till Ukraina från Frankrike. Men jag tror att spelarna kommer komma tillbaka till Shakhtar ganska snart. De står alla under kontrakt och om de vägrar komma tillbaka kommer de att tvingas böta i enighet med deras avtal. Det är spelarna som kommer att lida mest, säger Akhmetov till klubbens hemsida. 

Enligt uppgift vägrade de att återvända till Ukraina efter att Malaysia Airlines passagerarflygplan MH17 kraschade i torsdags och alla 298 ombord omkom.

- Förhoppningsvis kommer hjärnan och hjärtat att vinna över missförståndet och att spelarna inte faller för frestelsen och rädslan. Det finns ingenting att vara rädd för. 

Shakhtar Donetsk har inte tillåtelse att spela sina hemmamatcher på Donbass Arena på grund av konflikten i området och det ukrainska fotbollsförbundet har ännu inte beslutat var klubben ska spela sina hemmamatcher - ligasäsongen drar igång till helgen. 

Publicerad 2014-07-21 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons