POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Simon Thern om det ljuva proffslivet - UR SENASTE OFFSIDE

Foto: Scanpix

I Malmö FF fanns Champions League-matcher och titelmöjligheter. Ändå valde Simon Thern spel i ett mittenlag i Holland, allt för sin egen utbildnings skull.
– Jag hade kunnat vara kvar i Malmö men … det är fortfarande samma gamla allsvenska, säger mittfältaren i nya numret av Offside.

Efter tre SM-guld på fyra år har nu Simon Therns karriär fortsatt i Holland, eller som han själv väljer att uttrycka det: hans utbildning går vidare i Holland.

– Är väl farsans fel. Men vägen fram mot fotbollstoppen är ju som en utbildning.Jag vill ta reda på hur bra jag kan bli som spelare och för att göra det behöver jag den bästa utbildningen. Därför tror jag att det här är perfekt. I Allsvenskan fick jag lära mig organisation, taktik och hårdhet. Jag kommer till Holland och känner mig plötsligt som en ganska bra försvarsspelare, säger Thern i nya numret av Offside.

I Heerenveen spelar också Kristoffer Nordfeldt som bor i takvåningen över Thern. Den tredje svensken Sam Larsson bor precis intill Abe Lenstra-stadion som ligger någon kilometer bort från Simon Therns lägenhet.

– Sam bor precis bredvid arenan.  Ändå kör han bil till träningen varje dag. Han är för skön, Sam. Vill väl känna sig som ett riktigt proffs.

Efter Champions League-spel med Malmö FF har nu en ny vardag infunnit sig för Thern. Heerenveen ligger sjua i ligan och är långt ifrån de stora matcher som hans Malmö FF fick uppleva förra året. Men Simon Thern har inte kommit till Heerenveen för att spela de stora matcherna, inte heller för att tjäna de stora pengarna.

–Jag gick inte hit för att vinna titlar, utan för att jag tror att Heerenveen är det bästa för min utveckling. Och holländska ligan känns mer inspirerande. Jag hade kunnat vara kvar i Malmö men … det är fortfarande samma gamla allsvenska. Här möter man inga lag som  står och väntar med tio man på egen planhalva, till och med bottenlagen försöker spela. Och spelet bygger hela tiden på att man ska ta initiativ – inte vänta ut motståndarens misstag. Det är roligare, helt enkelt.

Hela Offside-artikeln finns i #2 2015 som precis har börjat nå prenumeranterna - och som finns i butik inom kort.

För att läsa mer om innehållet i kommande nummer, besök www.offside.org.

Publicerad 2015-03-11 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå