POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Skandal i Italien - Milans tioåriga pojkar utsatta för rasistangrepp

Milans fotbollspojkar skulle spela en internationell träningscupmatch mot PSG. Men det blev skandal. Längs sidlinjen stod föräldrar som utsatte italienarnas mörkhyade tioåringar för rasistiska angrepp.

Cupen som Milan deltog i är en årlig tillställning med 48 deltagande klubbar, bland annat Chelsea, Juventus, Inter och Ajax, och den här upplagan går av stapeln i Toscana. På söndagen skulle Milans lag med spelare upp till tio år ta sig an Paris Saint-Germain, men matchen hann inte ens starta förrän obehagliga scener bröt ut. Enligt flera medier ska Milans mörkhyade spelare ha utsatts för burop och nedsättande tillmälen så fort de fick bollen, av föräldrar vid sidlinjen.

Milan valde att spela färdigt matchen men riktade efteråt skarp kritik mot arrangören och kommenterade även saken på sin hemsida.

"Vi kan bekräfta att de påstådda händelserna med rasism mot barn i vårt lag faktiskt ägde rum. Det var flera "personer" som uttryckte sig på det sättet", skriver Milan och lägger till att det inte rörde sig om isolerade incidenter, utan om ett fortlöpande beteende.

En av alla som reagerade med bestörtning över situationen var Mino Raiola, agent till bland andra Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

"Jag är chockad över det inträffade, där föräldrar i Universal Cup buat åt mörkhyade tioåriga barn. Upp med huvudena killar, vi är starkare än de här okunniga, svaga rasisterna", skrev han på twitter.

Publicerad 2015-04-06 kl 12:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå