Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Skenderovic: "Ofattbart att det här händer i Norge"

Haris Skenderovic valde Stabaek för familjens skull. Ett år senare är han avskedad och tryggheten som bortsopad.
- Ofattbart att något liknande händer i Norge, säger backen till fotbollskanalen.se.

När den förre Syrianskaspelaren bestämde sig för att lämna Sverige hade han flera anbud att ta ställning till. I södra Europa fanns lukrativa förslag, inte minst i form av pengastinna kontrakt från Grekland och Turkiet.

ANNONS

Men Skenderovic var osäker. Under 2008 gjorde han en sejour i Tunisien och upplevde då svårigheter med att få lönebetalningar i tid, och kände aldrig att det avtal han faktiskt signerat omsattes i verkligheten på rätt sätt. Nu oroade sig 29-åringen för ett liknande scenario och med nybildad familj lockade inte den tanken.

Till sist valde Haris Skenderovic det säkra alternativet. Stabaek. I den norska klubben fanns framåtanda, spirande optimism och en stabil grund att stå på. Svenskarna Johan Andersson och Pontus Farnerud fanns redan i truppen och dessutom hade förre U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson precis anslutit.

- För mig var Stabaek aldrig någon chansning. Det fanns andra alternativ som på förhand verkade betydligt mer osäkra, men jag ville ge mig in på något sådant. Jag var inte sugen. Stabaek utgjorde det lugnaste valet. Dit kunde jag ta familjen och satsa på att stanna en längre period, säger Skenderovic till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Så blev det som bekant inte. Den här veckan fick Skenderovic och ytterligare fem spelare i laget beskedet, via sina juridiska ombud, att arbetsgivaren går vidare med sina planerade uppsägningar.

- För mig kom det som en chock, naturligtvis. Jag har aldrig hört talas om att något liknande inträffat alls i hela Norden. Definitivt inte i Norge. För mig är det ofattbart.

Vad som händer framöver är inte klart. Förhandlingar pågår och tills vidare tränar Skenderovic vidare med resten av truppen. Det är viktigt att kunna dokumentera att man fullföljt sina åtaganden om tvisten skulle gå till rättegång.

- Jag har ingen aning om vad som blir nästa steg i min karriär. Jag har ju hela tiden varit inställd på vara kvar länge. Stabaek vill ju gärna behålla mig, men till helt andra förutsättningar än vi kom överens om från början. Det är helt enkelt inte aktuellt, säger Skenderovic.

ANNONS

Inom de närmaste två veckorna är det tänkt att ledningen ska presentera hur man rent praktiskt tänkt sig att de berörda spelarna ska köpas ut. Skenederovic påpekar att Stabaek är i sin fulla rätt att sparka vilka de vill – men att det i så fall måste bli konsekvenser.

- Varken vi spelare eller klubben vill ta det här till domstol egentligen. Men kan vi inte lösa allt sinsemellan får det bli så, då tar vi hjälp av norska förbundet eller FIFA eller Uefa.
- Känslan nu? Man är fortfarande så förvånad, det är ett skräckscenario.

Publicerad 2011-12-19 kl 19:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto