Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Skjuten i huvudet med revolver - nu gör Cabañas comeback

För 19 månader sedan blev Salvador Cabañas skjuten i huvudet.
Nu gör han comeback på fotbollsplanen.
- Det blir otroligt känslosamt, säger paraguayanen.

Drygt ett år och sju månader har gått sedan den där ödesdigra kvällen i Mexiko City. En person klev fram till Cabañas i en bar – och sköt honom med revolver i huvudet. Enligt polisen fanns ingen koppling männen emellan, utan dådet ska ha begåtts utan något tydligt motiv.

Landslagsmannen från Paraguay svävade länge mellan liv och död. Han hölls i konstgjord koma, och hade vid uppvaknandet nedsatt rörlighet och talförmåga. Kulan vågade läkarteamet inte operera bort, av rädsla för nya blödningar i hjärnan.

Att den 31-årige Cabañas missade VM 2010 var närmast en självklarhet, men efter mordförsöket har han sakta men säkert tagit kliv i sin rehabilitering. Nu är han så pass frisk att han kan spela välgörenhetsmatch med sitt gamla lag, Club América, även om det förefaller osannolikt att forwarden någonsin tar sig tillbaka till proffskarriären fullt ut.

För motståndet i hyllningsmatchen står passande nog Paraguays landslag.

- Det blir väldigt känslosamt att återvända för att bära Américas och mitt lands tröja. Att kliva in på planen igen är väldigt viktigt för mig, säger Cabañas till tidningen Record.
- Att återse Mexiko känns också fantastiskt. Där gav jag allt, fortsätter han.

Cabañas har spelat en mängd landskamper för Paraguay och står noterad för tio mål i internationella matcher. 2007 utsågs han till Sydamerikas bästa spelare av världsdelens konfederationsförbund.

Publicerad 2011-08-10 kl 13:22
Annons
Annons
Annons