Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Sparkad förbundskapten återvänder efter två veckor – order från landets president

Stephen Keshi tränade Nigerias landslag i tre år innan han valde att inte förlänga efter VM. Trots att han var kontraktslös så fortsatte han att leda landslaget i höstens kvalmatcher, men fick sparken. Två veckor senare är han tillbaka på order från presidenten.

"Lugn" har inte ingått i Nigerias landslags ordlexikon under 2014. Den framgångsrika förbundskaptenen Stephen Keshi ledde Nigeria till seger i Afrikanska mästerskapen 2013 och en åttondelsfinal i sommarens VM, men ville inte förlänga kontraktet med Nigerias fotbollsförbund efter VM.

Ända sedan juni månad har kontraktsdiskussionerna mellan fotbollsförbundet och Keshi varit många och svåra, bland annat sa Keshi enligt Goal att han hade blivit erbjuden ett "slavkontrakt" och att han var utan lön i sju månader under 2013, men han fortsatte ändå att träna landslaget. Enligt Guardian tränade han då Nigerias landslag utan att ha ett kontrakt.

Däremot har Nigeria haft ett svagt kval till Afrikanska mästerskapen 2015, och för två veckor sedan fick Keshi veta att den assisterande förbundskaptenen Shaubi Amodou skulle ta över, för femte (!) gången i Amodous tränarkarriär.

Det verkar dock som att Amodous vistelse bara blir två veckor lång. Toyin Ibitoye, som jobbar för Nigerias fotbollsförbund, twittrade igår ut nyheten om att Keshi nu återvänder till jobbet, två veckor efter att han fick lämna jobbet. AFP bekräftar nyheten. Den här gången ska Keshi också erbjudas ett riktigt kontrakt.

Enligt AFP ska återanställningen ha skett på order från landets president Goodluck Jonathan. Nigeria har tidigare blivit bestraffade av FIFA för att regeringen har blandat sig i fotbollsförbundets beslut. Om rapporterna stämmer kan Nigeria förvänta sig nya bestraffningar.

Nigeria har två kvalmatcher kvar, mot Kongo och Sydafrika, och ligger endast på tredje plats i kvalet, tre poäng bakom Kongo och fyra bakom Sydafrika. Nästa landslagssamling är om två veckor.

Publicerad 2014-10-31 kl 18:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons