Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Stabaeks kris gjorde Berglund-värvning omöjlig

Stabaek hör till de 14 norska klubbar som haft ekonomiska problem under säsongen. Ett stålbad har lyft klubben, men omöjliggör antagligen en fortsättning med Fredrik Berglund.

- Han har skött sig bra, men det blir svårt att behålla honom på grund av ekonomin, säger tränaren Jan Jönsson till fotbollskanalen.se.

Elfsborgspelaren har varit på lån i laget sedan sista mars i år, men står fortfarande under kontrakt med Boråsklubben. Stabaek är nöjda med hans prestation, trots att anfallaren hade en seg start på ligan.

- Säsongen var redan igång när vi fick över honom. Sedan hade han otur med en skada på revbenet, och väl tillbaka blev det många stolp- och ribbträffar. Men nu i slutet har han börjat hitta mål och noterats för flera assister, säger Janne Jönsson.

Enligt honom skulle Stabaek gärna ha värvat Berglund, men det kan bli mycket svårt i den rådande situationen. Tidigt i år såldes brassen Alanzinho för 40 miljoner norska kronor – men någon ersättare hade man inte råd med, trots den höga övergångssumman.

- Det har med vår nya arena att göra. Den skulle kosta omkring 600 miljoner att bygga egentligen. Men som så ofta i sådana här frågor blev det ännu dyrare. Så trots att vi nästan fördubblat publiksnittet har det varit väldigt ont om pengar, säger Janne Jönsson.

För att rädda sin existens har Stabaek bland annat delat upp verksamheten i två delar. Arenabolaget skiljs från själva föreningen, och på så vis kan man nå ett bättre resultat kring själva klubben. Det gör att Stabaek ändå klarar sig bättre än många andra konkurrenter i serien.

På en tregradig skala placerar Fotbollförbundet laget i den minst akuta zonen, över lag vars finanser är hotade. Flera andra klubbar riskerar att bli av med elitlicensen.

- Men för oss innebär det här ändå att vi får försöka utvecklas utan dyra spelarköp. Det gäller att förädla de talanger som redan finns i truppen, och att jobba med små medel, säger Janne Jönsson.

Enligt vad Elfsborgs klubbdirektör Stedan Andreasson sagt i tidigare intervjuer, räknar man med Fredrik Berglund i allsvenskan nästa säsong.

Publicerad 2009-11-16 kl 23:06
Annons
Annons
Annons