Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Stenman lämnar Holland: "Lockades av Europaspel"

Fredrik Stenman lämnar Holland.
Vänsterbacken är klar för belgiska Club Brügge.
- Där har han bra chans till Europaspel, säger agenten Patrick Mörk.

Efter fyra säsonger i "svensklaget" FC Groningen väljer den förre elfsborgaren och djurgårdaren att röra på sig. Hans nuvarande kontrakt går ut i sommar - men med tanke på skaderisk och annat ville Stenman sy ihop säcken så fort som möjligt.

- Det är ju så att man löper en risk. Drar man av ett korsband kan man stå där i juli och vara arbetslös, och det är knappast någon rolig sits. Därför kände Fredrik att han ville fatta ett beslut redan nu. Det har gått snabb på slutet. Läkarundersökning i morse och presskonferens nu på eftermiddagen, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Varför blev det Club Brügge?
- Jo, det var tre kriterier han hade med i bedömningen. Europspel lockar och där har Fredrik en bra chans hos Brügge. De gör en storsatsning och brukar normalt sett vara med i någon av cuperna. Sedan var det viktigt att hitta en trevlig stad att bo i, och att få ett bra kontrakt.

Vad hade han för andra alternativ?
-
Det kan jag inte berätta i detalj. Men det har funnits tre, fyra konkreta bud. Men det här var det klart bästa ekonomiskt sett och vi gjorde bedömningen att det förmodligen inte skulle dyka upp något ännu bättre, säger Mörk.

Stenman har undertecknat ett avtal över tre säsonger och kan därmed spela klart våren i Holland innan han ansluter till sin nya klubb.

- Det är en ny utmaning för mig. Den belgiska ligan kanske ser mindre ut, men Club Brügge har en budget som är tio miljoner (euro) högre än Groningen, säger Stenman till Groningens hemsida.

TT

Publicerad 2011-03-23 kl 18:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons